Greșelile pe care proprietarii de case le fac înainte de venirea primelor zăpezi

Iarna poate fi un anotimp foarte greu, mai ales pentru proprietarii care locuiesc la case. Dacă la bloc există în mare măsură problema încălzirii și a eficienței termice, la casă sunt mult mai multe aspecte de luat în considerare și este necesară o atenție mult mai mare.

De aceea, încă din perioada de toamnă este recomandat ca un proprietar de casă să înceapă să ia toate măsurile necesare pentru a pune toată gospodăria la timp înainte ca primii fulgi de zăpadă să înceapă să cadă.

Unele reparații pot fi considerate inițial costisitoare, însă ignorarea problemelor reale dintr-o proprietate se poate dovedi a fi o alegere extrem de nefericită.

5 cele mai mari greșeli pe care proprietarii de case le fac înainte de venirea primelor zăpezi:

1. Nu fac reparațiile generale în casă

Pentru că am intrat în sezonul care în mod normal este mai ploios și ne pregătim ca în următoarele luni să dăm și de primele zăpezi, reparațiile generale ale casei ar trebui făcute de pe acum, dacă nu au fost realizate pe timpul verii.

Vorbim aici despre posibilele mici fisuri de pe acoperiș, infiltrațiile din pereți, jgheaburile afectate de uzură sau pline de mizerie și orice altă defecțiune care este firesc să apară în timp.

Este important ca proprietarii să dețină astfel sculele și uneltele necesare pentru reparații, de la invertoare excelente pentru lucrările rapide cu metale, până la o trusă completă de șurubelnițe, o bormașină și clești.

Pentru lucrările mai complexe este recomandată însă apelarea la o echipă de specialiști, pentru că improvizațiile pot fi periculoase, mai ales în condiții de vreme extremă.

2. Nu izolează termic locuința

Izolarea termică a locuinței asigură atât confort pentru întreaga familie, dar și facturi mai mici la încălzire pe timpul iernii.

Odată cu apariția temperaturilor mai scăzute și plata căldurii poate deveni o povară pentru orice familie, de aceea casa trebuie să dea un randament bun din punct de vedere al eficienței energetice. Pereții trebuie reparați, iar orice formă de fisură trebuie eliminată.

Ușile de la intrare în casă trebuie schimbate, iar ferestrele trebuie verificate cu mare atenție. Acolo unde vorbim despre rame vechi, este posibil ca înlocuirea lor să fie singura soluție viabilă.

3. Grădina nu este pregătită pentru perioada de îngheț

Pentru cei care au o grădină în care au muncit și la care țin, pentru ca plantele să nu înghețe pe perioada de iarnă este important de pus un compost peste acestea.

Format din frunze uscate, crengi și îngrășământ, compostul va ajuta la conservarea pe timpul iernii a plantelor care se regăsesc în curtea casei.

4. Nu iau soluții de rezervă pentru situații de urgență

Iernile pot fi foarte imprevizibile, iar temperaturile extreme pot duce uneori și la căderi de curent care pot dura mai mult de o zi.

Acesta este și motivul pentru care o casă trebuie protejată în fața acestor evenimente cu ajutorul unui generator electric, care va asigura o bună funcționare a încălzirii și a electrocasnicelor din casă. De asemenea, o trusă de prim ajutor și extinctoarele sunt necesare mereu într-o locuință.

5. Nu verifici detectoarele de fum și gaz

Pentru că pe perioada de iarna crește consumul de gaz, este foarte important ca detectoarele de fum și gaz să funcționeze impecabil. Acestea trebuie verificate încă de pe acum, pentru că nimeni nu poate risca ignorarea unor probleme de acest fel.