Folia de aluminiu – iti curata oalele si alte 7 intrebuintari in gospodarie

Datorita texturii sale unice, folia de aluminiu poate fi un ajutor deosebit cu niste sarcini surprinzatoare – cum ar fi ascutirea foarfecii cand si-a pierdut taisul.

Stiai ca exista alte utilizari ale foliei de aluminiu pe care probabil nu le-ai aflat?

Folia de aluminiu este un material utilizat pe scara larga in casa, mai ales cand vine vorba de conservarea si depozitarea unor alimente si resturi.

Aceasta vine sub forma unei foi subtiri care poate fi modelata foarte usor si utilizata pentru a acoperi suprafetele, alimentele si alte elemente.

Asta stim cu totii despre folia de aluminiu umila. Dar, dincolo de asta, exista o multime de alte utilizari interesante si surprinzatoare, prin care poti profita de folie pentru a te ajuta sa te descurci cu toate treburile casnice.

Din moment ce stim ca multi oameni nu cunosc aceste utilizari alternative, am colectat 8 dintre cele mai bune, astfel incat sa poti incepe sa le pui in practica imediat.
Asa ca pregateste-te!

1. Fa oalele si tigaile sa straluceasca

Folia de aluminiu este un ajutor deosebit atunci cand depui eforturi pentru a curata vasele care sunt arse sau au pete de alimente intarite.

La fel ca niste bureti tari, elimina murdaria care se lipeste cu incapatanare de ele si le lasa mai luminoase.

Cum sa utilizezi

Ia o bucata mare de material, formeaza o minge si freaca peste zonele vasului pe care vrei sa le faci sa straluceasca.

2. Degreseaza cuptorul

Desi exista bureti de sarma si materiale similare disponibile la magazin care ajuta la indepartarea grasimii ramase in cuptor, o minge simpla de folie poate fi o solutie mai simpla si mult mai accesibila.

Cum sa utilizezi

Se presara suprafata grasa cu o pasta din suc de lamaie si bicarbonat de sodiu si se lasa sa se usuce timp de 5 minute. Apoi, freaca zona cu folie.

3. Curata obiectele de argint

Folosirea acestui element obisnuit de uz casnic pe obiectele de argint te poate ajuta sa te imbunatatesti aspectul, deoarece ele tind sa arate din ce in ce mai sterse in timp datorita acumularii de murdarie si praf.

Cum sa utilizezi

Umple un recipient mare (suficient de mare pentru a tine obiectele pe care doresti sa le cureti) cu apa fierbinte si adauga fasii de folie de aluminiu impreuna cu cateva linguri de sare.

Apoi, pur si simplu pune articolele pe care doresti sa le cureti in recipient pentru a se inmuia. Lasa-le timp de 20 de minute pentru a obtine cele mai bune rezultate.

4. Curata fierul de calcat

O foaie de folie de aluminiu si o lingura de sare, folosite impreuna, reprezinta una dintre cele mai bune metode de curatare a fierului.

Aceste elemente colaboreaza pentru a elimina stratul negru care se formeaza pe suprafata fierului, asigurand ca nu lasa pete murdare pe rufele frumoase si curate.

Cum sa utilizezi

Aseaza o foaie de aluminiu pe placa de calcat. Presara o lingura de sare peste suprafata si pur si simplu trece fierul fierbinte peste ea, ca si cum ai calca hainele in mod normal.

Lasa sa se raceasca putin si apoi indeparteaza sarea in exces cu o carpa curata.

5. Ascutirea foarfecelor

Daca observi ca foarfecele tale nu taie la fel de bine si par ca si-au pierdut taisul, nu dispera – doar indrepta-te spre dulapul ta, ia folia si pune-te pe ascutit!

Cum sa utilizezi

Taie o foaie mare de folie si indoaie-o de mai multe ori pana cand este groasa. Apoi, taie folia pliata in mod repetat, pentru a da lamelor foarfecei o ascutire buna.

6. Curatarea gratarului

Pentru a elimina urmele de grasime si alimentele care ramane in gratarul de bucatarie, poti folosi combinatia magica de folie de aluminiu si un pic de bicarbonat de sodiu.

Cum sa utilizezi

Umezeste o cantitate mica de praf de copt cu apa si presara deasupra gratarului.

Lasa sa actioneze timp de 10 minute, apoi freaca puternic cu o bucata mare de folie de aluminiu.

7. Reintinerirea bateriilor

Jucariile si obiectele electrice de uz casnic, actionate de baterii, de multe ori nu mai functioneaza deoarece bateriile lor au locasul prea slabit si pierd contactul cu partile active ale elementului.

Cand apare aceasta problema, nu te indrepta spre magazin – doar foloseste o bucata de folie de aluminiu si rezolva problema.

Cum sa utilizezi

Ia o bucata de folie de aluminiu si pliaz-o pana ajunge la grosimea necesara. Apoi, aseaz-o intre baterie si contactul din interiorul compartimentului pentru baterii al produsului.

Asigura-te ca este bine stransa si porneste din nou dispozitivul pentru a verifica daca este functional. Magie!

8. Scapa de rugina din buretii de otel

Buretii de otel care sunt un mare ajutor in bucatarie tind sa se oxideze usor datorita umiditatii pe care o retin cu fiecare utilizare.

Aceasta nu ar fi o problema daca rugina acumulata nu s-ar detasa si ar ajunge pe suprafetele pe care incercam sa le curatam, lasandu-le chiar mai murdare si, uneori, chiar cu pete care sunt greu de indepartat.

Pentru a evita acest lucru, precum si acumularea de mirosuri urate, exista un lucru care poate ajuta.

Ai ghicit! Folia de aluminiu, prieten de incredere.

Cum sa utilizezi

Taie un dreptunghi de folie de aluminiu si pune-l sub burete, ca si cum ai face o noua baza.
Asigura-te ca inlocuiesti folia in mod regulat pentru a evita acumularea de umiditate.

Stiai deja aceste utilizari inedite ale foliei de aluminiu? Suntem siguri ca cei mai multi dintre voi o utilizati doar pentru depozitarea alimentelor, care este de fapt doar inceputul!

Acum ca stii cum sa o utilizezi intr-o varietate de alte situatii, asigura-te ca o ai la indemana ori de cate ori abordezi acele treburi casnice dificile.