Este orfană și săracă, dar a intrat la Medicină cu 9,40!

Sărăcia a făcut-o să abandoneze școala atunci când avea 12 ani, dar asta nu a împiedicat-o să-și dorească să continue să înveţe, să schimbe viața ce-i era parcă predestinată. O poveste pentru cei care nu știu ce este nevoia, nu cunosc lipsurile…

Paraschiva Apostol este o fată simplă dintr-un sat uitat de lume din județul Vaslui – Paparnița. A rămas orfană, iar, din cauza sărăciei, a abandonat școala, imediat după clasa a VI-a, când avea 12 ani. Mihai Paraschiv, preotul satului a fost tatăl de care avea nevoie.

El i-a oferit o altă perspectivă în viață și a îndrumat-o către învățătură. S-a reînscris la școală, a urmat liceul la seral și a încercat să atingă ceea ce părea, nu cu mult timp în urmă, un vis imposibil – admiterea la Facultatea de Medicină din Iași.

Prima încercare nu a fost reușită, dar asta a îndârjit-o și mai mult pe Paraschiva, după pregătiri intense, anul acesta a fost declarată admisă, cu o medie de-a dreptul fabuloasă – 9.40! Cel care a călăuzit-o în viață, preotul din sat, o va ajuta şi în anii de studenţie.

Fata care a învățat lângă icoane, săracă și orfană, a depășit toate greutățile ce i le-a pus viața în față. Un exemplu care demonstrează că dacă există voință, încă se mai poate, cu ajutor din partea unui om, cu adevărat al Domnului …

Bonus: Gestul unei asistente de la Spitalul Grigore Alexandrescu i-a lasat pe multi fara cuvinte. Gestul facut de o asistenta de la Spitalul Grigore Alexandrescu din capitala a devenit viral si arata ca se poate si altfel.

Ceea ce a ales sa faca asistenta de la Spitalul Grigore Alexandrescu a fost surpins intr-o imagine postata apoi pe reteaua de socializare.

Imaginea in care asistenta de la pediatrie este asezata in pat alaturi de o micuta pacienta si ii citeste povesti s-a raspandit cu repeziciune in social media, mai ales ca gestul ei este unul neobisnuit.

Poza in care este surprinsa asistenta de la Spitalul Grigore Alexandrescu cititnd o poveste, este insotita si de un text emotionant.

„La Grigore Alexandrescu, o tanara asistenta ii citeste o poveste unei fetite de 5 ani de etnie roma, pe care mai intai a imbaiat-o si a invelit-o bine, bine. Este si mama fetitei in salon, dar nu stie carte si are ochii in lacrimi. Probabil nu e obisnuita cu atata blandete si generozitate.”