Elevi români câștigă medalia de aur de la olimpiada Genius din New York

Elevii romani sunt printre cei mai buni din lume, iar acest lucru se vede de fiecare data cand participa la un concurs international, pentru că vin acasă cu premii.

Indiferent de ce concurs este vorba, elevii nostri reusesc sa se faca remarcati. Deși sistemul nostru educațional este atat de criticat în Romania, elevii nostri sunt extrem de buni si apreciati.

Este adevarat ca este si meritul parintilor care au grija ca acesti copii sa invete si sa faca tot ce este nevoie pentru a ajunge oameni in viata.

Este vorba despre un concurs dedicat problemelor de mediu, care a adunat mai mulți studenți din întreaga lume. Câțiva studenți români de la Liceul Internațional de Informatică din Bucureșt, Andrei Gabriel Preda, Victor Suciu și Alexandru Turcanu au câștigat medaliile de aur la categoria robotică a concursului de la New York.Iar la categoria știință, Raffaelli Ionut Bogdan Ispas și Alexandru Iulian Mocanu au câștigat medaliile de bronz.

Acest concurs a avut loc în perioada 11-16 iunie, la New York. Au participat peste 1200 de studenți din diferite țări. Olimpiada Genius, a avut mai multe categorii, precum Genius Robotics, Genius Environmental și altele.Este foarte frumos ca acești tineri să ne reprezinte țara în New York.

Sperăm ca după acest concurs, ei să-și dorească să rămână la noi în țară și să reușească aici să facă tot ce e mai bine pentru viitorul lor. Noi nu putem decât să le urăm succes în continuare în tot ceea ce fac și să auzim cât mai multe reușite din partea lor, pe plan mondial.