Cum sa scapi de gunoiul din viaţă şi din casă

In casele (si vietile) celor mai multi oameni, se acumuleaza multe gunoaie pe parcursul multor ani de viata. E timpul sa scapam de ele!

Aceste 7 modalitati te ajuta sa iti cureti casa si viata.

O casa aglomerata este o sursa serioasa de stres pentru foarte, foarte multi oameni. Gasirea lucrurilor potrivite, printre alte prostii provoaca stres si iritare, mai ales atunci cand nu le poti gasi. Este dificil sa obisnuiesti copiii cu ordine atunci cand vad haos zi dupa zi.

Putini vor indrazni sa aduca oaspeti intr-o casa aglomerata si murdara. Intr-o astfel de casa, iti e rusine sa inviti prietenii pentru o ceasca de ceai sau cafea. Scapa casa de gunoi, restaureaza ordinea in ea si beneficiaza de un spatiu de locuit mai curat, mai confortabil si mai placut.

Acelasi principiu poate fi aplicat in viata ta. Scapa-ti viata de gunoi prin eliminarea oamenilor, lucrurilor si actiunilor care provoaca doar stres si dureri de cap.

Simplificandu-ti viata, vei scapa de o cantitate considerabila de stres si te vei simti mult mai bine. S-ar putea chiar sa fie mici schimbari, dar in timp, ele se vor uni in ceva mai mult. Deci, iti prezentam 7 modalitati de a-ti scapa casa si viata de gunoi.

1. Scapa de gunoiul de la locul de munca

Nu conteaza unde se afla locul tau de munca – acasa sau in oras, oricum ar trebui sa incepi sa iti salvezi viata de la gunoiul si confuzia de pe desktop. Treci prin tot ceea ce este pe birou si pune toate documentele in gramezi in functie de importanta lor. Pune cele mai importante documente intr-un sertar.

Cand primesti documente noi, nu le pastra pe birou in mai multe straturi. Ia o decizie cat mai repede posibil, apoi trimite-le autoritatilor, fa click pe dosar sau arunca-l in cosul de gunoi. Daca desktop-ul tau este curat, va avea doar ceea ce ai nevoie pentru a lucra mai productiv si mai relaxat.

2. Scapa de gunoiul din bucatarie

Una dintre cele mai bune modalitati de a-ti organiza casa este sa te asiguri ca bucataria ta are spatiu suficient pentru tot ceea ce trebuie sa fie acolo.

Daca nu este cazul, ia in considerare daca doresti sau nu sa scapi de articole care nu se incadreaza in sertare sau dulapuri. Deci, fa-ti bucataria curata si ordonata, si va exista intotdeauna un loc pentru gatit si pentru depozitarea ustensilelor necesare si a aparatelor de uz casnic.

Oh da, si nu uita sa sortezi frigiderul si asigura-te ca tot din el este inca comestibil.

3. Scapa de gunoiul din dormitor

De cand ti-ai luat casa sau apartamentul, lasi urmatoarea ta destinatie sa devina un dormitor. Aici ai doua sarcini: mai intai sa sortezi toate hainele si asternuturile si sa te asiguri ca in dormitor este doar ceea ce utilizezi cu adevarat.

Daca nu ai purtat nimic pentru mai mult de un an, probabil ca niciodata nu o vei face, astfel incat poti dona acest lucru celor fara adapost. Treci prin dulapurile tale si imbraca cu atentie hainele. Daca scoti din casa gunoiul inutil, vei avea ocazia sa utilizezi mai eficient ceea ce ai.

Apoi da cu aspiratorul, sterge praful si spala podeaua. Aduna hainele murdare intr-un cos cu un capac si pune-le in baie. Dupa ce ai pus dormitorul in ordine, vei avea somnul mai adanc si vei putea incepe in fiecare zi cu o nota pozitiva.

4. Scapa de gunoiul din baie

Cu totii ne-am confruntat cu situatia ca, dupa o boala, in dulapurile noastre sa ramana multe medicamente neutilizate, care ocupa doar spatiu.

Vinde-le cuiva care are nevoie de ele sau arunca-le daca sunt deja expirate. De asemenea, treci prin colectia de produse de igiena personala si arunca toate borcanele si sticlele expirate, precum si cele pe care nu le-ai utilizat de mai mult de sase luni.

5. Fa ordine in finantele tale

Foloseste toate oportunitatile de online banking pentru a te salva de plata utilitatilor la banca. Poti chiar sa automatizezi platile recurente si sa nu-ti faci griji ca ai uitat sa platesti. In plus, astfel scapi de o gramada de chitante si cecuri de hartie, ceea ce va spori si mai mult curatenia si ordinea in casa ta.

Treci prin declaratia de operatiuni pe cardurile bancare si conturile tale si asigura-te ca nu exista erori. Organizarea vietii tale financiare iti va oferi chiar mai multe beneficii ca ordonarea casei sau locului de munca.

6. Organizeaza-ti lumea digitala

O alta modalitate excelenta de a aduce mai multa ordine in viata ta este de a restabili ordinea in lumea digitala. Petrece o seara de curatare a telefonului si a computerului. Scapa de aplicatii si programe pe care nu le folosesti niciodata. Creeaza o copie de rezerva a informatiilor tale importante.
Dezaboneaza-te de la toate e-mailurile si notificarile de care nu mai ai nevoie sau la care nu te-ai abonat.

7. Organizeaza-ti casa si viata

Da, la prima vedere poate parea crud pentru tine, dar scapandu-ti viata de gunoi include nevoia de a spune la revedere oamenilor si situatiilor care nu aduc lucruri pozitive, ci doar provoaca stres. Desigur, este imposibil sa te eliberezi complet de stres, dar totusi, scapand de exces, iti vei face viata mult mai placuta.

Cateva ganduri pe final

Cand incepi sa iti cureti casa si sa scapi de gunoi, la inceput aceasta poate parea o sarcina uriasa si aproape imposibila. Atat de mare incat vei fi confuz, fara sa stii de unde sa incepi. Nu este necesar sa iei imediat partea cea mai dificila a acestui proces sau sa o faci toata ziua. Incepe prin a o face numai cincisprezece minute pe zi.

Chiar si acest lucru va creste satisfactia ta cu viata si iti va oferi timp suplimentar pentru a obtine impresii noi si pozitive.

Cand iti scapi viata de tot ceea ce nu are loc in ea, in acelasi timp, scapi de majoritatea stresului si devii mult mai fericit.