Cu cat faci mai mult pentru ceilalti, cu atat mai putin fac ei singuri

Ai observat, cu cat faci mai mult pentru alti oameni, cu atat te simti mai bine?

Cu toate acestea, se intampla ca dorinta ta de a salva o persoana sa te faca mai putin fericit. Asteptarile nu sunt indeplinite si cu cat faci mai mult pentru ceilalti, cu atat esti mai dezamagit.

Adevarul este ca nu putem salva absolut pe toata lumea. Viata nu este un lucru usor si toti trebuie sa trecem prin momente dificile. Pana la urma, astfel de momente ne fac mai puternici si mai intelepti. Daca nu avem ocazia sa trecem prin toate acestea, nu vom putea niciodata sa crestem.

Dar ce faci cu oamenii apropiati? Este atat de dureros pentru tine sa vezi suferinta lor incat esti gata sa-i ajuti sa scape de o povara grea. Citeste in continuare pentru a afla de ce sa nu o faci.

Nu fugi de tine

Cu cat ajuti mai mult ceilalti oameni, cu atat mai mult te indepartezi de tine. Poate nu vrei sa te confrunti cu problemele proprii si, ajutand alti oameni, uiti de ele. Daca ai nevoie de afectiune si sprijin, si nu le obtii, atunci cu atat mai mult le daruiesti in dreapta si in stanga.

Invata mai intai ceea ce este mai important:

– Fii generos cu tine. Nu poti oferi cuiva care nu a fost educat sa primeasca.

– Pentru a avea grija de alte persoane, ar trebui sa incepi sa faci acelasi lucru si cu tine. Incearca cu sinceritate sa-i sprijini pe cei pe care ii iubesti.

– Evita dependenta in relatii. Dependenta face mai mult rau decat iti imaginezi.

– Stabileste-ti prioritatile. Nu poti ajuta niciodata pe nimeni pana cand nu iti rezolvi problemele.

Altii au dreptul de a alege

Chiar daca prietenul tau sufera, este dreptul lui de a lua decizii cu privire la modul de actiune intr-o anumita situatie. Tot ce poti face este sa asculti cu atentie, sa iti exprimi opinia daca ti se cere. Dar nu ii poti trai viata. Ne construim propriul drum.

Chiar daca este insuportabil pentru tine sa te uiti la cineva care sufera, uneori este necesar sa-l lasi sa treaca prin toate acestea. Este drumul lui, nu al tau.

Uneori vrei ca cineva sa decida pentru tine unde sa mergi si ce sa faci. Chiar si o astfel de pozitie este gresita. La urma urmei, cu totii invatam din greselile noastre.

Fiecare experienta ne face mai puternici, ne ajuta sa crestem. Chiar daca rezolvi problema, in acelasi timp, te lipsesti de ocazia de a deveni mai puternic si de a rezolva totul singur.

Este laudabil ca doresti sa fie mai usor pentru toata lumea din jurul tau. Dar ai ales calea gresita.

In loc sa ajuti intr-adevar o persoana, il impingi intr-o lume a viselor si basmelor.

Traieste-ti viata. Ajuta-te. Si nu incerca sa traiesti pentru cineva viata lui.