Cristina e românca din Italia care dă gratis de mâncare în faţa barului ei din Brescia

Zeci de pachete cu mâncare proaspătă sunt oferite de tânără, pe ele scriind: “Ia, dacă ţi-e foame”.

Cristina Georgiana Vlad trăieşte de 18 ani în Italia şi este proprietara unui bar în Brescia, Zerotrenta.

Românca a impresionat întreaga ţară cu iniţiativa ei de a oferi mâncare oamenilor fără adăpost sau cu probleme.

Mai întâi a încercat să ducă singură pachete cu mâncare în zone frecventate de oamenii străzii, dar a fost dificil, după cum singură recunoaşte.

Aşa că i-a venit altă idee, inspirată dintr-o campanie de solidaritate din România. Acum pune mâncare în pungi, scrie pe fiecare: “Ia, dacă ţi-e foame”, şi le lasă lângă barul ei.

“De-a lungul vieţii mele au fost momente când am suferit de foame, aşa că ştiu exact ce înseamnă asta şi ştiu cum se simte cineva care e singur şi marginalizat.

Aceasta este contribuţia mea. Dacă mai multe baruri, brutării şi pizzerii ar face asta, mai puţini oameni ar suferi şi ar fi mai puţină risipă.”, a declarat Cristina.

Românca pune în fiecare seară în pungi fructele, sandwichurile, brioşele şi cornurile care nu s-au vândut la bar în timpul zilei, le sigilează şi le oferă gratis celor care sunt înfometaţi.

Românca recunoaşte că i-a fost frică să nu fie amendată pentru iniţiativa ei, dar valul de simpatie şi susţinere pe care l-a stârnit i-a dat curaj să meargă mai departe.