Cod galben de vânt puternic în mai multe județe din țară! Care sunt zonele afectate de avertizarea ANM

Este cod galben de vânt puternic în mai multe județe din țară! Avertizarea ANM spune că se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge local 55-65 km/h. Județele Brașov, Alba și Sibiu se află sub cod galben de avertizare până la ora 14:00.

De asemenea, meteorologii au emis o avertizare și pentru județele Cluj, Maramureș și Satu Mare, valabilă până la ora 10:00.

Alte șapte județe din nordul și nord-vestul țării sunt sub avertizare cod galben de vânt puternic, iar până miercuri, la ora 20:00, zona de munte din 27 de județe este sub avertizare cod galben de viscol. Vântul va sufla tare cu rafale de peste 120 de kilometri pe oră.

ANM avertizare: cod galben de vânt puternic!

„În zona : Județul Caraş-Severin: Reșița, Caransebeș, Oravița, Teregova, Turnu Ruieni, Cornereva, Bozovici, Slatina-Timiș, Carașova, Bucoșnița, Obreja, Armeniș, Lupac, Constantin Daicoviciu, Păltiniș, Fârliug, Buchin, Dognecea, Lăpușnicu Mare, Târnova, Glimboca, Bolvașnița, Sacu, Copăcele, Ezeriș, Brebu, Zorlențu Mare, Ciudanovița, Goruia, Ocna de Fier;

Se vor semnala : ninsoare moderată cantitativ cu depunere de strat de zăpadă de 10…20 cm peste cei aproximativ 15…20 cm depusi în ultimele 10 ore”, transmite ANM.

Fenomene extreme! ANM explică schimbările bruște de temperatură „E o caracteristică a schimbării climei”

“Te poţi aştepta ca odată cu încălzirea globală în următoarele decenii iarna să nu mai fie cea pe care o cunoşteam noi şi să fie practic o succesiune de episoade calde şi reci, per total poţi să ai o iarnă caldă în medie, dar cu episoade limitate în timp foarte severe, şi lucrurile se pot aşeza cu totul altfel decât eram obişnuiţi.

E o caracteristică a schimbării climei din păcate”, a declarat Roxana Bojariu, climatolog ANM.