Citeste astazi, 26 Ianuarie, Rugaciunea Sfantului Iosif pentru liniste si bunastare

Credincioșii ortodocși îl prăznuiesc astazi pe Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv, mitropolitul Moldovei. Zi de mare sărbătoare pentru români.

La tine alergăm, fericite Iosife, în necazul nostru și plini de încredere cerem ocrotirea ta.

O, preaînțelepte și mult-milostive Ierarhe Iosif, cel ce ai îndrăznire către îndurătorul Dumnezeu, primește smerita noastră rugăciune și ne ajută, izbăvindu-ne din toate nevoile și necazurile.

Roagă-te lui Hristos Domnul să ne dăruiască tuturor pace și mântuire, dragoste curată și putere de a face binele, să ne apere de reaua întâmplare: de cutremure, de revărsarea apelor, de secetă și foamete.

Pe cei ce sunt în călătorie să-i păzească de primejdii, pe bătrâni să-i întărească, pe tineri să-i înțelepțească, școlarilor să le lumineze mintea pentru înțelegerea bunelor învățături, iar dascălilor să le dea răbdare, înțelepciune și pricepere; pe credincioși să-i ferească de ispite și de învățătorii mincinoși, întărindu-i în credință;

Cel ce, în vremea păstoriei tale, ai călăuzit pe credincioși prin pilda vieții tale sfinte, prin cuvântări duhovnicești și prin scrieri folositoare de suflet, dăruiește și acum păstori sufletești vrednici neamului românesc și surpă meșteșugirile celor ce se ridică asupra Sfintei Biserici Ortodoxe.

Cum ai miluit pe toți cei ce au alergat la tine cu nădejde, așa și pe noi, Sfinte, izbăvește-ne de neputințele noastre sufletești și trupești, ca, prin mijlocirea ta sporind în viața plăcută lui Dumnezeu și dobândind mântuirea, să înălțăm slavă, mulțumire și închinăciune Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, în vecii vecilor.

Cuvine-se, cu adevărat, să te fericim pe tine, Născătoare de Dumnezeu, cea pururea fericită şi preanevinovată şi Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce eşti mai cinstită decât Heruvimii şi mai slăvită, fără de asemănare, decât Serafimii, care, fără stricăciune, pe Dumnezeu-Cuvântul ai născut, pe tine, cea cu adevărat Născătoare de Dumnezeu, te mărim.

Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, miluieşte-ne pe noi. Amin.