Cinci români, dintre care trei sunt medici, s-au apucat să construiască o Nouă Românie în inima Germaniei

Cinci români plecaţi departe de casă pentru a-şi crea o carieră departe de familie şi de cei dragi, au rămas tot cu gândul la ţara lor, în care s-au născut şi au crescut.

Dornici de a face în România tot cea au văzut bun în Germania, românii s-au apucat să construiască O Nouă Românie!

Trei medici şi doi economişti şi-au dat mâna pentru a începe în Germania, construcţia unui proiect inedit prin intermediul căruia doresc să ajute atât românii plecaţi departe de casă cât şi pe cei de acasă.

După ani grei de studii şi perfecţionare în ţară, au fost nevoiţi să aleagă drumul străinătăţii pentru a-şi putea câştiga existenţa.

Însă dorul de casă şi dragostea de ţară i-a făcut să nu uite de România şi să îşi dorească chiar de la mii de kilometri distanţă, să facă în România ceea ce văd bun în Germania.

De curând, cei cinci pui de olteni au decis să facă pasul către Noua Românie, primul partid creat în ţară de către tineri neafiliaţi politic, singura formaţiune politică ce nu acceptă traseişti politici în rândurile sale.

Aflaţi la prima lor experienţă politică, au ales să se implice în cadrul Organizaţiei PNR Germania, pentru că doar aşa îşi pot pune în practică ideile inovative pe care le-au putut vedea în Germania, în special în domeniul medical.

“Sunt de aproape 6 ani în Germania și sunt de profesie medic cardiolog la St. Marienhospital Vechta. De ce PNR? Pentru că este timpul pentru o schimbare cu adevărat!

Cred cu tărie că se poate și cred într-o Românie cu adevărat europeană!“, a declarat Cătălin Diaconu, cel care a acceptat provocarea de a lua din mers conducerea Organizaţiei din Germania şi să o dezvolte alături de colegii săi.

Cătălin Diaconu a reuşit să aducă în proiect şi pe prietenii săi:Andrei Stroe, Luchian Furiş, Răzvan Proca şi Andrei Bozgan. Toţi tineri şi dornici de schimbare reală în propria ţară.

Stroe Andrei, născut în Craiova, lucrează de trei ani în Germania ca şi Consilier financiar la Deutsche Vermögensberatung, ocupă în prezent funcţia de Vicepreşedinte al PNR Germania.

“De ce PNR Germania? Pentru că îmi doresc să îmbunătățim imaginea românilor și a României în Germania, pentru că îmi doresc că românii din diaspora să iubească România, nu să se îndepărteze tot mai mult de ea, cum se întâmpla în ultimii ani, datorită guvernării defectuoase!”, a declarat Stroe Andrei.

Furiș Luchian, vicepreședinte al Organizaţiei PNR Germania, lucrează ca medic rezident

De ce Noua Românie?

Pentru că ne dorim o conducere și un sistem nou, curat și incoruptibil, pentru că vrem să sancționăm drastic corupția politică, pentru că vrem că România și românii să dea randament și să nu mai fie furați!

Ne dorim o Românie europeană, o Românie sănătoasă și o Românie prosperă.

Am ales PNR pentru că îmi pasă de viitorul românilor!Secretarul General al PNR Germania, Proca Răzvan, lucrează de şase ani în Germania ca şi Manager Relationships:

De ce PARTIDUL NOUA ROMÂNIE?

Pentru că acest partid are o viziune nouă care mi se potrivește, pentru că este un partid curat, în care au loc tinerii care cred că lucrurile se pot schimbă în România.

Pentru că îmi doresc să mă pot întoarce în țara mea și să am un trăi decent. Pentru că m-am săturat de cei ce ne conduc, dar care se gândesc doar la ei. Avem tineri cu inițiativă, cu idei …îmi doresc să nu-i pierdem!

Bozgan Andrei, medic rezident la St. Marienhospital Vechta, se ocupă de funanţele Organizaţiei din postura de Trezorier al PNR Germania: De ce Noua Românie?

Consider că nu poți schimba ceva dacă nu faci nimic în sensul acesta, de aceea m-am înscris în acest partid fiindcă știu că membrii acestuia sunt oamenii în primul rând.

Am plecat din România din această cauză, fiindcă am simțit că nu voi putea să evoluez și să-mi duc visele mai departe, dar sufletul meu tot în România este și cred că fiecare român ar vrea să trăiască și să stea în țara lui având standarde europene de la salarii, economie și așa mai departe.

Potrivit datelor Eurostat din anul 2015, în Germania se află circa 350,000 de români, a treia cea mai mare comunitate de români din Europa după Italia şi Spania.