Ce sunt, de fapt, roșiile cherry

Roșiile cherry au umplut majoritatea supermarketurilor din România căci sunt extrem de delicioase. Ce sunt ele, de fapt, puțini consumatori știu.

Roșiile cherry sunt mai mici, dar la fel de gustoase ca roșiile normale plus că au o serie de proprietăți pentru sănătate.

Roșiile cherry ajută la menținerea sănătății pielii și sunt, așadar, adjuvante în tratamentele cosmetice. De altfel există și câteva măști pe bază de roșii cherry, dar despre asta vă spunem într-un alt material.

Aceste roșii conțin beta caroten, care are o acțiune protectoare asupra pielii și licopen, element important ce contribuie la încetinirea procesului de îmbătrânire.

Aceste roșii mititele au o serie de antioxidanți în compoziție care țin anumite tipuri de cancer la distanță.

Vitamina K și calciul din roșiile cherry întăresc oasele, iar de oase se pare că s-ar ocupa și licopenul, benefic în prevenirea osteoporozei conform ultimelor descoperiri.

Consumul de rosii proaspete este recomandat de medici persoanelor diabetice. Doza minima recomandata de medici unui adult, pentru prevenirea diabetului, este de o rosie pe zi.

Rosia actioneaza asupra organismului si ca energizant, reducand nivelul de zahar si, datorita potasiului, acest aliment este recunoscut pentru reducerea tensiunii arteriale. Daca vrei sa ai o inima sanatoasa si vesnic tanara, mananca rosii cu incredere!

Pune coji de rosii pe fata daca ai probleme cu tenul si iti vei curata chipul de imperfectiuni. De asemenea, rosiile deblocheaza porii evitand astfel formarea cosurilor si a acneei.