Ce ne asteapta: Vremea de Crăciun și Revelion 2019. Meteorologii au emis prognoza

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni, oferind astfel răspunsul la o importantă întrebare: cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion?

Potrivit experților, gerul puternic pune stăpânire pe România în următoarele zile, în care se vor înregistra până la -20 de grade Celsius. Va și ninge, iar poleiul și viscolul vor fi la ele acasă.

Pentru luna noiembrie, temperatura medie este cu 12 grade sub pragul obișnuit. Însă, există și vești bune. Spre sfârșitul lunii decembrie, mai exact de Crăciun și Revelion, se așteaptă temperaturi ușor peste cele obișnuite perioadei. Nici precipitații nu se anunță din belșug.

Prognoza meteo pentru luna decembrie

Administrația Națională de Meteorologie a dat publicității estimările meteorologice pentru luna decembrie în România.

Săptămâna 03.12.2018 – 10.12.2018

Valorile termice vor fi mai scazute decât cele normale pentru această perioadă în regiunile intracarpatice și la munte, iar în extremitatea sudică a țării acestea se vor situa ușor sub cele normale. În restul teritoriului temperaturile vor fi în general apropiate de cele specifice la această dată.

Cantitățile de precipitații estimate a se înregistra în această săptămână vor fi mai ridicate decât cele normale ale perioadei, excedent ce va fi mai pronunțat în nord-vestul teritoriului. În restul țării regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel climatologic normal pentru această perioadă.

Săptămâna 10.12.2018 – 17.12.2018

Temperatura aerului va avea valori în general în jurul mediilor climatologice ale intervalului, posibil ușor mai ridicate în vestul, nord-vestul și centrul țării. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal al perioadei, în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 17.12.2018 – 24.12.2018

Temperatura aerului va avea valori în apropiate de normele climatologice ale acestei săptămâni în regiunile estice, sudice și sud-estice. În restul țării valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice perioadei. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în sudul, estul și sud-estul țării, iar în rest va fi apropiat ce cel normal al acestei săptămâni.

Săptămâna 24.12.2018 – 31.12.2018

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele normale, specifice perioadei, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate a se înregistra în acest interval vor fi apropiate de cele normale ale perioadei, pe întreg teritoriul României.

Luna de început a iernii, decembrie, se caracterizează printr-o gamă variată de fenomene meteorologice: ninsoare care asociată cu intensificări ale vântului determină producerea viscolului, fenomen ce se produce cel mai des în Câmpia Munteniei, în Dobrogea şi în estul Moldovei; ceaţă persistentă, mai ales în zonele de câmpie şi în depresiuni si mai rar, lapoviţă şi ploaie.