Bancomat aruncat în aer la Braşov. Hoții au vopsit obiectivul camerelor

Tentativă de spargere a unui bancomat, azi-noapte, la Brașov. Mai mulţi indivizi au aruncat în aer un ATM în cartierul Răcădău. Încă nu se știe dacă infractorii au și reușit să sustragă vreo sumă de bani.

ACTUALIZARE ora 12:00. Hoţii care au vrut să fure un bancomat de la o filială a unei bănci au pus o bombă pentru a disloca ATM-ul din perete. Bancomatul se afla la parterul unui bloc.

Deocamdată, investigatorii nu spus dacă hoţii au şi reuşit să fugă cu banii sau nu, însă criminaliştii sunt în continuare la faţa locului şi adună informaţii pentru a da de urma hoţilor.

Imagini de pe camera de supraveghere nu sunt, pentru că răufăcătorii au avut grijă să vopsească obiectivul camerelor înainte de a da lovitura. Anchetatorii au adus şi un câine de urmărire pentru a da de urma hoţilor.

Bancomatul era aruncat în mijlocul drumului, aşadar a fost o explozie puternică și acest lucru este atestat și de stricăciunile provocate.

Un martor ocular a văzut imediat după explozie doi indivizi care fugeau și care la un moment dat s-au întâlnit pe bulevard cu un al treilea.

Poliția a sosit cam la șapte minute de la explozie, au mai spus martorii.

Bancomatul aparține unei mari bănci și era situat într-o zonă intens circulată, cu ieșire la bulevardul principal. Atacul a avut loc sâmbătă dimineață, în jurul orei 3:30.

Polițiștii fac cercetări la fața locului și vor să stabilească în primul rând cu ce fel de încărcător a fost aruncat în aer aparatul.

După cum se vede în imaginile de mai jos, bancomatul este situat la parterul unui bloc, cimentat în zidul imobilului. Încărcătura explozivă a fost folosită pentru dislocarea ATM-ului. De altfel, vecinii au auzit explozia. Ei spun că nu este prima dată când hoții încearcă să spargă acest bancomat.