Avertizare de ultimă oră! ANM a emis un nou Cod Galben de polei și ninsori, iar un ciclon se îndreaptă spre România

Administrația Naționață de Meteorologie (ANM) a emis o nouă avertizare nowcasting cod galben de vânt, polei și ceață pentru următoarele județe: Constanța, Tulcea, Botoșani și Covasna. Capitala României, București, este sub cod portocaliu de polei, iar drumurile s-au transformat în adevărate patinoare.

Avertizările ANM pentru județele Tulcea, Constanța, Botoșani și Covasna rămân valabile. În zona litoralului vor fi intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55 – 65 de kilometri pe oră. În zonele montane va ninge din abundență.

Avertizare ANM! Cod galben de ninsori și polei

În județul Constanța va fi ceață densă, iar vizibilitatea va fi (local) sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri. În Tulcea se va semnala burniță și ploaie, care va forma polei. În județele Botoșani și Covasna va fi ceață cu depunere de chiciură și polei din cauza burniței.

ANM a prelungit codul galben de ploi, polei și ninsori în zonele montane. Județele afectate sunt: Caraș Severin, Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Prahova, Ilfov, Buzău, Ialomița, Călărași, Brăila, Vrancea, Bacău, Vaslui, Galați, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov și Covasna.

Un ciclon va ajunge în România

Un ciclon a intrat în România vineri seară! Acesta a început să facă ravagii în partea de sud a țării, sunte cantitățile de precipitații vor fi însemnate cantitativ. Munții Banatului, Carpații Meridionali, dar și Muntenia, Oltenia vor fi cele mai afectate regiuni. Poleiul a început să facă prăpăd încă de joi seară, dar se așteaptă ca situația să se extindă în și mai multe zone din țară