Anunţ de la meteorologi! Ger năprasnic în toata ţara de 1 Decembrie

Meteorologii anunţă că vremea se răceşte accentuat în zilele următoare şi chiar ne putem aştepta la viscol în Capitală.

„Vom asista la un proces de răcire accentuat, astfel încât spre finalul săptămânii, vremea va deveni chiar geroasă noaptea în mare parte din ţară.

Precipitaţiile pe care le găsim astăzi în mare parte din ţară şi sunt sub formă de ploaie se vor transforma treptat în nordul Moldovei şi Carpaţii Orientali în lapoviţă şi ninsoare şi vor cuprinde apoi jumătatea de sud a ţării.

Pe parcursul zilei de miercuri, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, în jumătatea de sud a Moldovei, vorbim de precipitaţii sub formă de ninsoare, precipitaţii însoţite de intensificări ale vântului în regiunile sud-estice, mai ales în Bărăgan, sudul Moldovei şi în Dobrogea (…)

Vineri spre sâmbătă vom avea parte de ger în mare parte din ţară”, a declarat Alina Şerban, meteorologul de serviciu.

În decembrie, precipitaţii mai abundente vor fi în centru, est, sud-est şi posibile ninsori în nord, centru şi la munte.

Sunt posibile nopţi geroase în nord şi în centru. Vreme rece şi ninsori în nord şi în centru se anunţă şi în luna ianuarie. Meteorologii vorbesc de două episoade posibile de viscol, perioade cu ger, minime de -20 spre -30 grade.

Directorul ANM a subliniat că România are încă un climat temperat-continental, chiar dacă observăm o prelungire a verilor şi a iernilor, în ultimii ani.

Totuşi, se pare că va fi una dintre cele mai grele ierni din ultimii ani, cu perioade lungi de viscol şi ninsori abundente.