ANM, prognoza meteo. Cod galben de furtuni

O atenționare de cod galben a fost emisă cu puțin timp în urmă de către specialiștii ANM. Cinci județe vor fi afectate de furtuni puternice.

ANM, vremea Cod Galben ploi Județele aflate sub avertizare meteo cod galben de furtuni sunt Caraș Severin, Hunedoara, Dolj, Gorj și Mehedinți. Aceste zone vor fi lovite de ploi puternice, cu caracter torențial.

ANM, vremea Cod Galben ploi Cantitățile de apă ar putea fi și de 40-50 de litri pe metru pătrat. Local se așteaptă cam 20-30 de litri pe mătru pătrat.

ANM, vremea Cod Galben furtuni În timpul acestor precipitații vor fi intensificări de vânt ce pot lua aspect de vijelie, căderi de grindină.

ANM, vremea Cod Galben furtuni Atenționarea este valabilă din această dimineață până mâine la ora 6:00.

ANM meteo Cod Galben furtuni De altfel, la granița cu România, în Serbia, meteorologii au emis cod roșu de furtună. Și acolo ploile sunt în cantități însemnate.

Vreme instabilă aşteptăm şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Vor fi averse consistente cu fenomene electrice şi poate să cadă şi grindină. Temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

În centrul României vor cădea ploi consistente şi aşteptăm şi fenomene destul de violente. Temperaturile cresc usora faţă de ieri.

La munte, se mai încălzeşte puţin, dar instabilitatea revine în a doua parte a zilei, când se aşteaptă ploi torenţiale şi căderi de grindină.

Mâine se face mai cald şi tot după prânz vor fi intervale cu ploi zdravene şi fenomene destul de violente.

Duminica aproape nicio schimbare: temperaturi ridicate şi averse torenţiale, cu vânt şi grindină, în special după-amiaza şi seară. Instabilitatea persistă şi luni, când se anunţă alte reprize de ploaie şi cantităţi mari de apă, într-un timp foarte scurt.

Pe litoral sâmbătă aşteptam vreme frumoasă, se mai încălzeşte puţin; dar vântul mai are unele porniri la începutul zilei.

Duminica avem condiţii meteo foarte bune: soare, briza plăcută şi temperaturi agreabile. Luni apar ceva nori, dar nu sunt semne de ploaie. Maximele ajung pe la 26 de grade; iar în apă vor fi 22…23 de grade.