ANM, informare meteo de ultima ora! Lapoviță și ninsoare chiar si în București, în următoarele 12 ore

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță că până luni, la ora 21:00, în București, vremea se va schimba la 180 de grade. Mai exact, în Capitală revin lapovița și chiar ninsoarea.

Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară, moment în care vor fi condiții și de ploaie, însă una slabă.

În general, vântul va sufla moderat, cu o putere la rafală de 40-45 kilometri pe oră. De la ora 21:00 și până marți, la ora 11:00, cerul va fi noros și temporar se înregistrează și precipitații sub formă de ploaie.

ANM anunță lapoviță și ninsoare în București

După miezul nopții, posibil trecător, se vor semnala lapoviță și ninsoare. De asemenea, se vor cumula cantitățile de precipitații vor fi cuprinse ntre 15 și 20 litri pe metrul pătrat.

Vântul va sufla, în general, moderat, cu viteze la rafală între 35 și 45 kilometri pe oră. Temperatura minimă va fi cuprinsă între 2-4 grade Celsius.

În regiunile sudice și sud-estice, local, vântul va sufla cu intensitate, iar la rafală va ajunge la o viteză cuprinsă între 45 și 55 kilometri pe oră. În schimb, pe litoral, vântul va luat cu el totul, dat fiind faptul că va sufla cu o putere de până la 60-70 kilometri pe oră.

În Carpații Meridionali și de Curbură, vor predomina ninsorile. Mai mult, se va depune și un strat nou de zăpadă, izolat mai consistent.

Temporar, vântul va avea viteze de 50-60 kilometri pe oră, iar la altitudini mari de 1.500 de metri vântul va sufla cu o putere de peste 70 kilometri pe oră, astfel că zăpada va fi spulberată și ninsoarea viscolită.