ANM, anunț despre vreme! Harta zonelor vizate de viscol puternic! Cât țin ninsorile

ANM a emis o informare meteorologică de vreme rea pentru România, care a intrat în vigoare începând de astăzi. Ninsorile și vântul puternic se va menține până sâmbătă, la ora 16.00.

Tot până atunci se va menține și alerta meteo cod galben de ninsori și viscol în zona de munte.

Vremea rece se va menține însă până luni. Iată ce anunță meteorologii.

ANM, atenționare meteo de vreme rea până sâmbătă, ora 16.00

În intervalul menționat se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării.

Acestea vor fi mixte în Transilvania și mai ales sub formă de ninsoare în zonele montane, moderate cantitativ în Carpații Meridionali, unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

În Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia, la început vor fi ploi, care se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare.

Vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de 45…55 km/h. Local se va forma ghețuș. Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această dată, geroasă noaptea și dimineața, mai ales în regiunile nordice și centrale.

ANM, cod galben de ninsori la munte – 22 februarie, ora 16 – 23 februarie, ora 16:00

Fenomene și zone vizate: intensificări susținute ale vântului în Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei, viscol la munte

În Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea și în sudul și centrul Moldovei vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 55…65 km/h și izolat 70 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, cu viteze peste 90…100 km/h, viscolind ninsoarea.