La mulți ani, Victor Rebengiuc! Actorul implineste astazi 86 de ani. Iată cum arata în tinerețe

Marele actor Victor Rebengiuc împlinește pe 10 februarie vârsta de 86 de ani și peste 60 de ani în lumina reflectoarelor.

A crescut într-o familie modestă, dar talentul uriaș i-a adus faima și admirația a milioane de români. Vă mai amintiți cum arăta în tinerețe?

La mulți ani, Victor Rebengiuc!

Victor Rebengiuc, unul dintre cei mai importanți actori ai teatrului și filmului românesc împlinește vârsta de 86 de ani, pe 10 februarie. Mulți spun că actorul român este de talia actorilor americani Marlo Brando, Robert De Niro sau Al Pacino.

Victor Rebengiuc este un exemplu de ambiție, tenacitate, perseverență și profesionalism. A crescut într-o familie modestă și de la trei ani a fost crescut de bunicii materni, după ce părinții s-au separat.

Din motive financiare, a copilărit în cartiere mai sărace ale Capitalei, în Dristor, în Rahova, în Dealul Spirii. Mama a lucrat ca funcționar și s-a pensionat de la Ministerul Transporturilor.

Victor Rebengiuc spunea că datorează mult studiilor de la liceul militar, care l-a deprins cu disciplina și i-a format caracterul.

A absolvit Institutul de Teatru în 1956 și a fost repartizat la Teatrul Național din Craiova, dar după șase luni s-a întors în Capitală unde a fost remarcat, după ce a avut câteva roluri modeste.

Însă, în anul 1965, viața lui Victor Rebenciuc s-a schimbat radical. Avea 32 de ani când a avut marea bucurie: primește rolul Apostol Bologa din filmul ”Pădurea spânzuraților”, regizat de regizorul Liviu Ciulei.

Filmul a câștigat premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul de Film de la Cannes și a fost primit cu ovații în picioare la Festivalul de Film de la Acapulco, din Mexic.

În același an, se îndrăgostește la prima vedere de o colegă, Mariana Mihuț, care îi este alături și astăzi. Cei doi actori au un fiu, Tudor, născut în 1975, care a ajuns un cunoscut arhitect.

Zeci de roluri memorabile pe scena de la Teatrul Bulandra din Capitală, unde a debutat în anul 1957, și zeci de roluri importante în filme.

Puțini români nu au văzut filmele de excepție ”Tănase Scatiul”, ”O scrisoare pierdută”, ”Profetul, aurul și ardelenii”, ”De ce trag clopotele, Mitică?”, ”Moromeții”, ”Cel mai iubit dintre pământeni”.

Victor Rebengiuc a fost rectorul UNATC, în perioada 1990-1996, a fost director al Teatrului Bulandra între anii 1996-1998. Performanțele sale artistice sunt legate și de importante roluri în teatrul de televiziune și în Teatrul Radiofonic Național.

A primit 16 premii pentru rolurile interpretate magistral, dar și pentru ”talent și verticalitate”.