8 lucruri pe care ar fi mai bine sa le nu mai faci daca vrei sa ai parte de bunastare

Daca doresti sa fii mai bogat, trebuie sa reduci anumite greseli.

Exista anumite obiceiuri pe care oamenii bogati le au si cei cu mai putini bani nu le au. Cercetatorul Tom Corley, care a studiat ambele grupuri pe o perioada de cinci ani, a tras o concluzie intre ambele.

Mai jos sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le opresti daca doresti sa fii mai bogat.

Nu iti extinzi cercul social

Daca doresti sa fii mai bogat, trebuie sa iti extinzi cercul social. Prin extinderea acestuia, cresti sansele de a intalni oameni noi care impartasesc aceleasi valori si idei ca si tine. Facand acest lucru, cresti si sansele de a deveni mai bogat.

Potrivit cercetarilor, aproximativ 68% dintre persoanele bogate se intalnesc cu persoane noi. Doar 11% dintre cei care sunt mai putin bogati spun ca le place sa intalneasca oameni noi. Cheia este prima impresie. Multi oameni bogati sunt increzatori si stiu ce vor, astfel incat primele lor impresii sunt intotdeauna bune.

Dai vina pe noroc sau destin

Cand vine vorba de ceva simplu ca alegerea culorii camasii tale, poti sa crezi in noroc sau soarta. Dar cand vine vorba de bani si de viitorul tau, norocul si soarta nu au nimic de-a face cu asta. Oamenii bogati cred ca drumul lor spre succes este condus de pasiunea si obiectivele lor.

Din nefericire, cei care sunt mai putin bogati au tendinta de a invinui soarta si ghinionul pentru nenorocirile lor. Cercetarile arata ca aproximativ 90% dintre cei mai putin bogati fac acest lucru. Deci, in loc sa incerce sa-si faca propria cale, ei se indreapta spre bilete de loterie pentru a incerca sa-si imbunatateasca bunastarea.

Ai o slujba pe care o urasti

Daca iti iubesti slujba, sanse sunt ca vei face o treaba buna. Cercetarile arata ca 85% dintre persoanele care se bucura de slujba lor au un succes financiar.

Cei mai putin bogati tind sa se planga in mod constant de slujba lor, ceea ce le distruge moralitatea, iar munca lor sufera. Daca esti nemultumit de locul de munca, nu iti face griji despre asta, gaseste ceva ce iti place.

Iti ignori sanatatea

Ai observat vreodata ca oamenii bogati tind sa fie foarte sanatosi? Asta pentru ca dedica o multime de timp pentru sanatatea lor. Aproximativ 76% dintre cei bogati fac exercitii aproximativ de patru ori pe saptamana si au o dieta echilibrata.

Prin aceasta, ei elimina obiceiurile proaste. Prin eliminarea obiceiurilor proaste, au loc pentru mai multe rezultate pozitive. Acelasi lucru nu se poate spune pentru cei cu venituri mici. Aproximativ 13% dintre persoanele cu venituri mici au o legatura pozitiva cu succesul si sanatatea buna.

Nu evita riscurile

In industria financiara, asumarea de riscuri este o parte zilnica a vietii. In cele mai multe cazuri, riscurile ridicate vin cu recompense mari. Nu merge intotdeauna, dar daca nu iei riscuri, nu vei afla niciodata.

Cercetatorii au facut un experiment pentru a testa aceasta teorie asupra persoanelor bogate si mai putin bogate. Rezultatele au aratat ca doar 6% dintre persoanele mai putin bogate isi asuma risc financiar, iar 50% dintre persoanele bogate risca.

Grupul bogat a mentionat, de asemenea, ca a suferit un esec legat de riscuri cel putin o data in viata. Dar, in loc sa incerce sa repare riscul pe care l-au luat, au mers mai departe.

Nu mai evita cartile

Cand oamenii au nevoie de informatii in dezvoltarea lor, ei nu se mai intorc la carti. Ei se indreapta spre internet sau spre televizor. Dar citirea unei carti iti porneste mintea. Iti permite sa pui lucruri diferite in perspectiva fara a avea pe cineva care sa iti dea o opinie care sa o convinga pe a ta.

Trezitul tarziu

Oamenii bogati cred ca ziua lor incepe dimineata devreme. Ei stiu ca sunt doar 24 de ore pe zi, deci trebuie sa planifice lucrurile inainte de timp.

Cei mai bogati petrec timp sa lucreze la proiecte personale inainte de a merge la munca. S-ar putea sa crezi ca nu dorm mult, dar ei chiar o fac. Persoanele bogate rezerva intotdeauna cele 7-8 ore de somn recomandate.

Nu mai comunica cu persoanele negative

Stii de ce oamenii bogati au un astfel de succes? Este pentru ca se inconjoara cu oameni care sunt la fel ca ei. Daca te inconjurezi cu oameni toxici, negativi, nu te vei simti inspirat sa muncesti pentru mai mult. Daca doresti sa fii mai bogat, evita si ignora toti oamenii toxici si negativi.