5 obiceiuri de invatat de la Meryl Streep, inclusiv mantra ei puternica pentru increderea in sine

Poate cea mai stralucitoare dintre stele, Meryl Streep a castigat inimile a milioane de oameni, pe masura ce se schimba de la un personaj la altul.

De-a lungul ultimelor cateva decenii, aceasta actrita iubita a fost nominalizata la 21 de premii Oscar, 31 de Globuri de Aur, 15 premii BAFTA si 17 premii Screen Actors Guild. Dintre acestea, ea a castigat 14 in timpul carierei sale impresionante.

Rolurile ei au dus-o din salbaticia Africii si plajele Greciei in bucataria legendara a lui Julia Child si in lumea imaginativa a lui Disney – toate aceste distinctii ar putea fi o gluma, dar nu sunt o surpriza.

In plus fata de cariera ei de lunga durata, Streep a fost casatorita de mai bine de 40 de ani si a crescut patru copii, adesea afirmand ca familia este o piatra de temelie a vietii ei.

Pentru a ajunge la acest nivel de faima – si o valoare estimata neta de 90 de milioane de dolari – Streep a urmat anumite filozofii pentru a-si mentine modestia, fericirea si ascensiunea la nivelul urmator.

Iata cateva:

Daruieste fara sa caute recunoastere

Cand este descrisa in interviuri, Streep este adesea portretizata ca fiind increzatoare, dar umila – purtandu-se cu stima si bunatate. Abia in 2012, cand Forbes i-a investigat dosarele fiscale, s-a descoperit Fundatia Silver Mountain, o organizatie de caritate putin cunoscuta pe care ea a infiintat-o impreuna cu sotul ei.

Impreuna, acestia au donat milioane pentru diverse cauze – de la interesele femeilor pana la sustinerea programelor de teatru. In timp ce beneficiul platii cu un spirit recunoscator este destul de evident, actul de a da fara a astepta lauda vorbeste mult despre personalitatea ei.

Oferirea catre ceilalti, indiferent in ce masura ai la dispozitie, nu numai ca iti atenueaza nivelul de stres, ci te face mai fericit si mai creativ.

Cand poti sa faci un pas inainte si sa nu te lauzi cu natura ta buna, ai putea chiar sa inveti mai mult din experienta in sine.

Inca face treaba prin casa

Nu avem prea multe informatii despre cate treburi face in casa ei Streep. Cu toate acestea, unul dintre cele mai apreciate citate releva ca alege adesea sa conduca o rutina traditionala atunci cand poate: „Incerc sa conduc o viata obisnuita cat pot. Nu poti sa fii rasfatat daca iti calci singur.”

Aceasta mentalitate indica atitudinea lui Streep fata de succes: este ceva ce meriti, nu un premiu care ti se da. Poate Streep a transmis aceeasi etica si copiilor ei.

Avand in vedere veniturile ei, Streep ar putea sa-si permita ca cineva sa ii calce hainele – si practic orice altceva – dar alege sa mentina o normalitate, eventual sa-si aminteasca locul unde a inceput.

Se concentreaza pe abilitatile ei – nu pe aspect

Streep a declarat ca atunci cand era mai tanara, nu avea niciodata incredere in frumusetea ei, ci mai degraba s-a considerat o actrita de caracter.

Aceasta a provocat-o sa se concentreze asupra dezvoltarii talentelor sale, in loc sa se concentreze asupra aspectului sau exterior, sau citam: „dezvolta ceea ce faci. Pe ce pui mana in lume.”

In aceasta perspectiva, Streep spune ca s-a simtit eliberata sa urmareasca ceea ce voia, fara sa-si faca griji daca va fi cea mai frumoasa femeie care va ajunge pe covorul rosu. Ea a formulat acest sfat in timpul unei ceremonii de absolvire, spunand:

„Pentru tinerele femei, as spune, nu va faceti griji atat de mult despre greutatea voastra. Fetele isi petrec prea mult timp gandindu-se la asta, si exista lucruri mai bune. Si pentru tineri si pentru femei, ceea ce te face diferit sau ciudat, este puterea ta.

Toata lumea incearca la fel si, de fapt, cei care arata diferit sunt cei care sunt alesi. Obisnuiam sa-mi urasc nasul. Acum nu.”

Stiinta sprijina mantra lui Streep, confirmand ca acceptarea de sine ar putea fi cheia unei vieti mai fericite, chiar daca foarte putini oameni o fac o prioritate.

A creat o familie conectata

Streep are respect fata de mamele care muncesc de la 9 la 5 in timp ce lupta cu copiii. Intr-un podcast, ea a explicat ca trecerea de la o slujba la alta ii permitea sa petreaca mai mult timp cu copiii ei si nu stie daca ar fi putut sa o faca legata de un birou in timp ce ii crestea.

Atunci cand a ales rolurile ei, ea nu a ales intotdeauna cele mai frumoase sau cele mai prestigioase, ci mai degraba s-a concentrat pe crearea unei unitati de familie, acordand prioritate locatiei si duratei. Cu aceasta flexibilitate, ar putea petrece mai mult timp cultivand legaturile de familie.

„Fetele mele, fiul meu si sotul meu se implica prea mult unii in treburile celuilalt, as spune, dar suntem aproape si asta e important. Intotdeauna am incercat sa raman provocata si sa muncesc din greu, dar, de asemenea, sa tin fraiele si sa amestec oala acasa”, a impartasit ea.

Nu numai ca acest echilibru atent a fost important pentru Streep, dar cercetarile arata ca in cele din urma o face pe ea si pe copiii ei mai fericiti.

Ea se gandeste la imaginea de ansamblu

Cu totii suntem vinovati de a fi prinsi in stres, termene, neliniste si ingrijorari. Dar cand facem un pas inapoi si expiram putem vedea mai clar imaginea mai mare.

Streep a spus ca daca ar putea sa se intoarca si sa vorbeasca cu sinele ei de 20 de ani, i-ar aminti sa se gandeasca mai mult. In loc sa-si arate detaliile, ea doreste ca ea sa fi petrecut mai mult timp in intelegerea rolului important pe care l-a jucat in cultura.

„Chestia e ca reprezinti vieti, iar viata arata in toate modurile si formele diferite. Acesta este un lucru pe care il vad schimbandu-se si este foarte bun. Face ca peisajul cultural sa fie mai bogat”, a impartasit ea intr-un podcast.

Aceasta perspectiva a intelegerii responsabilitatii pe care ea o are ca actrita pentru a arata viata din toate paturile ilustreaza maturitatea si umilinta – doua calitati esentiale pentru a deveni un nume de familie respectat si iubit.