Este vorba despre Vlad Coneschi, un elev în vărstă de doar 13 ani din orașul Slatina, care face parte dintr-o generație de excepție. Acest băiat a câștigat până acum peste 90 de medalii, dintre care, 70 sunt de aur. El este pasionat de matematică și informatică.
Are medalii de aur, bronz și argint la matematică și informatică, dar face și teatru, dans sportiv, taekwondo și muzică. S-a calificat și la etapa internațională a concursului de robotică, inventând mai mulți roboți.
Din păcate în România, nu auzim de acești copii minunați și nu-i sprijină statul în realizările sale. Vlad este copilul minune al generaţiei sale. S-a remarcat încă din şcoala primară la concursurile organizate în afara şcolii.
Încă din clasa a IV-a el s-a pregătit pentru olimpiada internațională de matematică pentru clasa a V-a, de unde s-a întors cu medalia de bronz.
A fost o mare supriză pentru profesori și pentru familia sa. El şi-a urmat pasiunea şi a participat la diferite concursuri care i-au adus recunoaşterea.
Are până acum în total 97 de medalii, dintre care, 70 sunt de aur, 17 de argint și 10 de bronz. O parte din medalii a obținut și la concursurile de actorie și a jucat în câteva piese de teatru. Acest băiat excelează în tot ceea ce face.
În 2016, deşi a obţinut punctajul maxim 28 de puncte şi medalie de aur, Ministerul Educaţiei l-a recompensat doar cu menţiune.El nu a fost tocmai fericit de acest lucru.
„Este, pe undeva, o prevedere absurdă în regulament. Au fost mai mulţi elevi cu punctaj maxim, iar regulamentul spune că pentru departajare se ţine cont de rezultatele obţinute la faza judeţeană.
Or, nu mi se pare tocmai corect, pentru că lucrările nu sunt evaluate de acelaşi colectiv. Nu ştiu dacă 27 de puncte la Olt echivalează cu 27 la Mureş sau mai ştiu eu unde“, remarcă profesoara.
Noi nu putem decât să îi urăm succes în continuare în tot ceea ce face acest băiat și să auzim cât mai multe reușite din partea lui.