Clujul va avea tren metropolitan + metrou. Linia va pleca de la Jucu – ca tren rapid de suprafata -, trece prin Apahida, va traversa subteran Clujul, va iesi la suprafata din nou si se va opri la Floresti.
Clujul este primul oraș din Estul Europei care a primit o finanțare nerambursabilă de 98% de la Comisia Europeană, prin programul Urban Innovative Actions, în valoare de 5,6 milioane de euro și are ca obiect analiza si testarea unor scenarii care să permită sectorului cultural, academic, de afaceri și administrației și, în general, comunității să se pregătească pentru schimbările pe care următorii 20 de ani le vor aduce în piața forței de muncă.
Corina Cretu, Comisar european: ,,Dle Boc, sunteti un exemplu pentru intreaga tara.” Aha! Si cand erai in USL gandeai asa, doamna?
Acuma, atentie! PNL are cei mai buni primari din tara. Recomandati de realizari. Boc, Bolojan (Oradea), Falca (Arad), Robu (Timisoara), asa șuchiu cum e el, Hava (Alba Iulia), Florea (Targu Murers), Scripcaru (Brasov). Cele mai infloritoare orase ale tarii. Mai e si Flutur, foarte apreciat ca presedinte al CJ Suceava. Si mai sunt.
E, va intreb eu, cum capitalizeaza PNL-ul imaginea edililor respectivi? In niciun fel. Este inadmisibil, ca partid, sa nu transferi simpatia electorala inspre partid, folosind imaginea lor. Din doua partide mari, cu infrastructuri solide, cu resurse umane – cele mai bune -, sa faci un partid mai mic decat au fost ele luate individual.
Bolojan, Boc, Hava, Scripcaru, Florea, Robu, Flutur n-au contracandidati. Cu toate astea, prezenta lor in prima linie a partidului, in dezbaterile mediatice, unde ar fi trebuit sa fie vectorii de imagine ai PNL-ului lipseste aproape cu desavarsire.
Doar cand se mai inaugureaza cate o lucrare se vorbeste. In locul lor, sunt trimise pe televiziuni personaje terne, slab pregatite si politic, si profesional. Cum sa nu iesi si sa-i dai exemplu continuu? Iata, asta inseamna administratie liberala!
I-as trimite prin tara, unde PNL-ul n-are primari dar isi pregateste candidatii, sa tina conferinte cu organizatiile din orase, in prezenta presei, despre managementul administrativ-urban, despre soluțiile care ar putea îmbunătăți calitatea vieții urbane în viitor.
Despre cum trebuie conectate industriile culturale și creative cu servicii specifice economiei cunoașterii. Cum se procedeaza la Cluj. Despre cum se atrag fondurile UE, cum a facut Bolojan la Oradea – 150 mil. EUR in zece ani.
Sa le ofere din experienta si realizarile lor si sa-i pregateasca in vederea campaniilor care vin. As crea un curent mediatic, deoarece nimeni nu poate contesta o realitate.
Dar, fiecare cu viziunea sa!