Aceasta intrebare matematica a circulat pe internet. Poti gasi raspunsul corect?

Incearca sa rezolvi aceasta ecuatie matematica usoara la prima vedere, acolo unde zece de mii de oameni au petrecut aproape cinci ore!

Asta din cauza aspectului neobisnuit al acesteia.

Datorita cercetarilor recente, am aflat ca 50 la suta dintre absolventi au uitat matematica si principiile de baza ale rezolvarii ecuatiilor dupa 2 ani de la terminarea scolii.

Deci, atunci cand se confrunta cu temele unui copil, ei cer ajutorul meditatorilor sau cauta raspunsurile pe Google. Asta este un fapt bine documentat.

Aceasta problema a devenit virala in Japonia, dupa ce un studiu a constatat ca 60 la suta din persoanele cu varsta de peste 20 de ani ar stii sa dea raspunsul corect, in scadere de la o rata de 90 la suta in anii 1980.

Aici iti explicam o greseala comuna si cum sa obtii raspunsul corect folosind ordinea corecta a operatiilor.

Incearca sa iti verifici cunostintele si sa ne oferi un raspuns: ce grupa de persoane vei urma?

Principiul simplificarii acestei ecuatii a fost dificil in invatamantul secundar, dar pentru noi a fost o sarcina foarte dificila.

Sa ai noroc!

Rezolvare:

Pentru inceput, vom analiza o greseala comuna.

Multi dintre voi vor introduce aceasta problema intr-un calculator sau pe Google. Pentru a face asta, trebuie sa modifici fractia 1 pe 3 in 1/3.

Aici apare prima problema. Calculatorul va citi cele doua semne de impartire si va lua operatiile in ordine de la stanga la dreapta, deci va imparti 3 la 1, apoi rezultatul, 3, la 3. Rezultatul final va fi 9, ceea ce este gresit.

Daca vrei ca fractia 1/3 sa fie considerata o entitate de sine statatoare in ecuatie, incearca sa incluzi intre paranteze fractia astfel: (1/3).

Asta te va conduce la raspunsul corect, adica 1.

Problema ne aminteste importanta ordinii efectuarii operatiilor in cadrul unei ecuatii: paranteze, puteri, inmultire – impartire, adunare – scadere, cu prioritate in cazul operatiilor similare de la stanga la dreapta.

Altfel calculat, 3 impartit la 1/3 este acelasi lucru cu 3 inmultit cu 3, deci partea de diviziune a ecuatiei va avea rezultatul 9. Rezultatul corect ar trebui sa fie intotdeauna 1.