În weekend, cele 600 de locuri de cazare din oraşul Câmpulung Moldovenesc sunt ocupate aproape în totalitate.
Primarul le recomandă turiştilor care nu găsesc locuri disponibile să se îndrepte spre localităţile învecinate.
Conducerea primăriei se aşteptă să încaseze anual câte 300.000 de lei de la operatorul pârtiei. Banii sunt mană cerească pentru bugetul local, care este de 5 milioane de euro.
Primarul de la Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, a spus că imediat după inaugurarea pârtiei de schi de pe Rarău, agenţii economici din turism au început să simte că afacerile lor merg mai bine.
În weekend, cele 600 de locuri de cazare din oraş sunt ocupate aproape în totalitate. Aşă că alesul local le recomandă turiştilor care nu găsesc locuri disponibile, să se îndrepte spre localităţile învecinate.
Mihăiţă Negură a mai spus că încasările la pârtie sunt peste aşteptările firmei operatore. În medie, 1000 de iubitori ai sporturilor de iarnă schiază, în weekend, la Câmpulung Moldovenesc.
Primarul a mai spus că primăria trebuie să încaseze anual de la operatorul pârtiei o redevenţă de 50.000 de euro, la care se mai adaugă 1% din vânzări. Redevenţa poate fi renegociată după trei ani.
În plus, mai multe persoane au cerut deja de la primărie cerificate de urbanism pentru construcţia de pensiuni în zona pârtiei. Aşa că primăria va prinde în bugetul pe 2019 bani pentru asfaltări şi extinderea reţelelor de electricitate şi canalizare.
Pârtia de schi de pe Rarău a fost inaugurată pe 5 ianuarie 2019. Peste 1.500 de schiori au testat-o în ziua respectivă.