Veste pentru toti romanii. Se introduce o noua taxa din ianuarie 2019

Aceasta taxa se va introduce din ianuarie 2019. Taxa urmeaza sa intre in vigoare intre 1 ianuarie – 31 martie 2019.

Guvernantii au decis introducerea taxei auto de la inceputul anului viitor, proprietarii de masini vor achita aceasta taxa, inclusiv cei cu hibrid.

Taxa auto 2019. Noua Taxa auto nu va fi doar o taxa pe norma de poluare. La calculul acesteia se va lua in considerare capacitatea cilindrica si alte componente ale masinilor.

Aceasta masura a fost luata in calcul, dupa ce autoritatile au constatat ca, in aproape doi ani, de cand a fost scoasa aceasta taxa, pe strazile Romaniei au circulat tot mai multe rable, iar incasarile la buget au scazut dramatic.

Taxa auto 2019. Statisticile arata ca avem cel mai vechi parc auto din istoria masuratorilor facute in ultimii 10 ani in Romania, iar in prezent, varsta medie a masinilor de pe strazile patriei a trecut de 13 ani, fata de 2007 cand varsta medie era undeva la 8 ani.

Despre aceasta taxa care urmeaza a fi introdusa din ianuarie 2019, ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, vorbeste de aproape doi ani. Cu toate acestea, nu este clar la ce formula de calcul va exista. Se vehiculeaza doua variante: ca este posibil ca plata sa fie facuta la momentul efectuarii inspectiei tehnice periodice a autoturismului sau in cadrul impozitului anual pentru autoturism.

”Eu mi-am pus termen si stiti ca, atunci cand imi pun termen, mi-am luat angajamentul o si fac, ca undeva, pana la sfarsitul anului, sa gasim forma finala ca la inceputul anului viitor sa stim exact ceea ce avem de facut, cum gandim proiectele de mediu.

Sa intre in vigoare de la 1 ianuarie, sau poate ca perioada de tranzitie 31 martie, ca lumea sa se acomodeze pentru ca asa este normal”, a afirmat Gavrilescu, intr-o emisiune la un post TV, citat de maediafax.ro.

In doua saptamani va fi finalizat proiectul de act normativ care va reglementa aceasta contributie. Asadar, soferi, primavara anului 2019 vine cu o noua plata la masinile pe care le conduceti!