Veste buna pentru elevii cu medii generale mari

Elevii cu medii generale mari, în anul școlar 2017-2018, primesc bani de la stat, până pe 15 decembrie 2018.

Astfel, Şcolile trebuie să depună proiectele pentru accesarea granturilor până pe 15 octombrie, iar pe 22 octombrie ar urma să fie publicată lista beneficiarilor.

Proiectul prin care şcolile din Bucureşti vor primi bani pentru acordarea unor premii elevilor care au medii generale de peste 8,5, dar şi celor care participă la concursuri şi olimpiade, a fost aprobat de Consiliul General al Municipiului București (CGMB), iar metodologia prin care vor fi acordați banii a fost făcută publică.

Conform proiectului, vor beneficia de premii în bani elevii claselor gimnaziale, liceale şi profesionale, cu rezulate în anul şcolar 2017-2018.

Un elev poate fi premiat pentru fiecare performanţă, dar şi pentru merit deosebit, dacă îndeplineşte, cumulativ, condiţiile prevăzute de metodologie, potrivit sursei citate.

600 de lei pentru elevii care au obţinut premiile I, II, III sau menţiune la etapele naţionale ale olimpiadelor şi concursurilor şcolare, pentru fiecare disciplină în parte;

1.000 de lei elevilor care au obţinut nota 10 în anul şcolar 2017-2018;

400 de lei elevilor cu media generală între 9,50 şi 9,99 şi nota 10 la purtare;

300 de lei elevilor cu media generală între 8,50 şi 9,49 şi nota 10 la purtare.

În luna iulie, Guvernul a anunțat că vrea să dea mai mulți „bani de liceu’ pentru elevii defavorizați.

În acest sens, a fost lansată o consultare publică privind proiectul Hotărârii de Guvern pentru aprobarea criteriilor de acordare a bursei „Bani de liceu” şi a cuantumului aferent acestei burse.