Un român câștigă o adevărată avere din frunzele căzute din copaci! Ce face cu ele

Un român a pus pe picioare o afacere din care câștigă o adevărată avere peste noapte, totul datorită…frunzelor căzute din copaci! La ce le folosește și cum funcționează totul?

La Oradea, frunzele care cad din copaci reprezintă o adevărată afacere pentru o firmă din oraş! Şi asta pentru că a reuşit să facă ceva ce îi aduce o adevărată avere.

Cu o investiţie minimă şi cu materie primă aflată la discreţie, angajaţii transformă frunzele strânse de pe străzi în pământ pentru flori.

Din parcuri, de pe spaţii verzi sau alei, de pe trotuare şi şosele, toate frunzele se strâng grămezi. Apoi, în doar câteva clipe, sunt aspirate cu utilaje speciale. Într-o singură zi, doar din Oradea, se adună peste 30 de tone de frunze uscate.

Frunzele sunt duse pe un platou la marginea oraşului, iar de aici începe drumul spre transformarea în pământ de flori.

Realizarea pământului pentru flori nu e chiar atât de simplă pe cât pare. Zilnic trebuie măsurată temperatura resturilor biodegradabile, astfel încât raportul dintre temperatură și umiditate să rămână unul optim.

Din 100 de kilograme de frunze ies 60 de kilograme de compost. Amestecat cu turbă, acesta este apoi ambalat în saci de plastic.

Pământul de flori se vinde la ambalaje de 10, 20 şi 40 de kg. Cel mic costă 3 lei, cel de 40 de kg costă 10 lei. Anul trecut, firma a vândut 630 de tone de compost şi pământ.