Sporul casei crește dacă ții cont de aceste obiceiuri

Sporul casei contează. O fi banul ochiul dracului, dar fără, n-ai cum să supraviețuiești. Te-ntrebi adesea cum reușesc unii să nu le mai știe numărul? Poate că țin cont și de obiceiurile băbești de atras banii și sporul casei…

Ce ai de făcut ca să atragi sporul casei

Acum, să nu te-aștepți că, după ce vei fi citit rândurile de mai jos, te poți lăsa de muncă și că banii îți vor curge, dintr-o dată, gârlă în vistierie.

Intenția e cu totul alta. Să reușești să intri pe aceeași lungime de undă cu banii. Așa încât să-ți vină lesne și să-ți mai și rămână.

Vrem, nu vrem, suntem o nație de superstițioși. Totuși, ne credem credincioși. Din cele mai vechi timpuri, credinţele populare au primat și şi-au pus amprenta asupra noastră. Poate că tocmai de aceea obiceiurile, ritualurile şi superstiţiile cântăresc mai greu.

Iar banii au căpătat puteri magice în timp, în special pentru cei mai puțin avantajați de soartă. Un credincios adevărat va spune mereu că toate stau în puterea și la voia lui Dumnezeu.

Va strecura câțiva bănuți din puținul lui în cutia milei, convins fiind că Dumnezeu îi va răsplăti gestul înmiit.

Cel pentru care superstițiile sunt de temut, va avea grijă să se agațe de toate detaliile importante. Alții practică ambele situații. Rămâne la latitudinea fiecăruia să hotărască ce-i mai aducător de noroc la bani.

Superstiții care aduc bani

În afara faptului că nu e bine să dai bani de luni, din prima zi a Noului An sau în anumite zile ale unor sfinți importanți, există alte obiceiuri menite să te facă precum un magnet pentru bani. Spre exemplu, felul în care sunt aranjate obiectele prin casă contribuie substanțial.

Și nu e vorba despre mai noul aranjament feng-shui, ci despre neaoșele obiceiuri străbune. Plita, soba, vatra erau dătătoare de hrană, așa că și-au căpătat renumele de simboluri ale bunăstării familiei.

Iar ca să aducă și mai mult spor, trebuie poziționate cu fața spre centrul casei, niciodată înspre ușă, fereastră ori sursa de apă. Când colțurile fiecărei încăperi din casă sunt libere, aerisite, fără niciun obiect care să le încarce, norocul își face loc acolo.

Ține în permanență o monedă lângă prag, în casă, așa încât cine te vizitează să pășească peste ea. Mai poți ține și o figurină broscuță, lângă ușă, ca să atragă bani.

Nu bate covoarele, nu duce gunoiul din casă și nu întinde rufele după asfințit, căci alungi sporul la bani. Nu ține niciodată mătura cu coada în sus, ci întotdeauna invers. Ține plante verzi în casă, dar aruncă-le imediat ce se usucă. Poartă mereu la tine o monedă găurită!