Sfaturi utile care te pot ajuta sa redai albul hainelor

Este destul de greu sa pastrezi albul hainelor si sa rezolvi diferite pete, ingalbenire si decolorari care apar dupa mai multe spalari. O multime de lucruri pot strica articolele tale preferate si te pot face sa eviti cumpararea de haine albe.

Am adunat trucuri usoare care vor ajuta la pastrarea albului perfect fara prea mult efort sau instrumente scumpe.

Lichid de spalat vase, peroxid si bicarbonat de sodiu

„Se amesteca impreuna lichid de spalat vase, peroxid de hidrogen si bicarbonat de sodiu (4:2:1) si se aplica cu o perie pe acele zone pe care doresti sa le inalbesti.” Asa scrie autorul acestui articol.

Daca doresti sa redai albul intregului articol vestimentar, adauga acest amestec in 2 litri de apa si lasa timp de cateva ore. Apoi il poti spala ca de obicei.

Amoniac

Autorul acestui articol arata modul in care amoniacul ajuta la eliminarea unor semne dificile, cum ar fi petele de sange.

Nu uita sa porti manusi de cauciuc si asigura-te ca incaperea este ventilata inainte de a utiliza substanta.

Pentru a albi intregul lucru, amesteca 4 picaturi de amoniac, o lingura de peroxid de hidrogen si o cantitate de 2 litri de apa. Lasa obiectele pentru cateva ore si spala cu detergent.

Lichid pentru bricheta

Daca exista o pata de ulei, incearca sa o cureti cu un lichid pentru bricheta. Toarna pe pata si asteapta pana se evapora. Este posibil sa fie nevoie sa repeti aceasta procedura de mai multe ori inainte ca o pata sa dispara. Apoi spala articolul ca de obicei.

Aspirina

Pune 3 sau 4 pastile de aspirina cu hainele in interiorul masinii de spalat pentru a reduce ingalbenirea. De asemenea, poti folosi pastilele pentru a elimina petele de transpiratie: toarna putina apa pe pastile pentru a le „activa”, aplica amestecul pe pete, lasa-le timp de cateva ore si apoi spala hainele ca de obicei.

Paine alba (paine de faina de grau)

Pentru a indeparta petele de ruj sau fond de ten, ia o bucata de paine alba si formeaza o minge. Apasa usor bila pe pete, evitand sa intinzi pata. Se recomanda sa faci acest lucru imediat dupa aparitia unei pete. Apoi spala hainele ca de obicei.

Spray pentru geamuri

Pentru a indeparta pete lasate de marker, utilizeaza un produs de curatare pentru geamuri. Pune un servetel sub pata pentru a impiedica restul tesaturii sa se inmoaie. Pulverizeaza sprayul de geamuri si lasa-l timp de 5 minute. Apoi spala-ti hainele ca de obicei.

Lamaie

„Inainte de a pune haine albe intr-o masina de spalat, pune-le in apa cu lamaie”, spune autorul acestui articol.

Pune hainele in apa si adauga niste felii de lamaie si o lingura de peroxid de hidrogen.

Acid boric

Acidul boric se ocupa bine de petele galbene de transpiratie. Se amesteca o lingura de acid boric cu apa si se aplica pe pete. Lasa timp de 15-20 minute, apoi spala ca de obicei.

Sau poti amesteca o lingura de acid boric cu detergent si pune-l in masina de spalat pentru a albi toate hainele. Dar nu folosi prea des aceasta metoda: albeste hainele cu produse speciale o data la fiecare 3 spalari.

Creta

Pentru a indeparta petele de grasime folosind aceasta metoda, freaca hainele cu creta inainte de a le spala.