Rugăciune către Sfântul Duh. Este una foarte puternică, grabnic ajutătoare și mult folositoare.

Această rugăciune către Sfântul Duh se revarsă asupra credinciosului aflat la nevoie.

Ritualul de rugăciune la Duhul Sfânt este foarte puternic. Se face timp de 9 duminici consecutiv.

Rugăciunea se citește, de fiecare dată, de câte 3 ori.

Oricât de mare ar fi necazul și oricât de arzătoare ar fi dorința acestea își găsesc soluționarea în urma rugăciunii la Duhul Sfânt. Este important ca rugăciunea să fie rostită din suflet, cu evlavie.

Rugăciune către Sfântul Duh

Duhule Sfânt, miluiește-ne pe noi, păcătoșii! Sfântă Treime, un singur Dumnezeu, miluiește-ne pe noi!

Duh al adevărului și al înțelepciunii, miluiește-ne pe noi! Duh al înțelegerii și al sfatului, miluiește-ne pe noi! Duh al tăriei și al științei, miluiește-ne pe noi!

Duh al evlaviei și al fricii de Dumnezeu, miluiește-ne pe noi! Duh al iubirii, al bucuriei si al pacii, miluieste-ne pe noi! Duh al rabdarii, al bunatatii si al blandetii, miluieste-ne pe noi! Duh al umilintei si al prudentei, miluieste-ne pe noi!

Duh al vietii si al mantuirii, miluieste-ne pe noi! Duh al bunavointei si al statorniciei, miluieste-ne pe noi! Duh al virtuților și al harurilor, miluiește-ne pe noi!

Duh care purifici sufletele, miluiește-ne pe noi!

Dumnezeule, care cercetezi inimile și adancul ființei omenești, miluiește-ne pe noi! Tu, Duhul Sfânt, fii milostiv și iartă-ne! Tu, Duhul Sfânt, de orice păcat, mântuiește-ne pe noi! Noi, sărmanii păcătoși, te rugăm ascultă-ne și ne iartă păcatele!

Binevoiește a ne ajuta și a ne lumina calea. Întărește-ne pacea interioară, dă-ne liniște sufletească și păstrează-ne harul tău până la ultima suflare. Dumnezeule, pentru care nimic nu este ascuns, te rugăm ca prin revărsarea Duhului Sfant să purifici gândurile inimilor noastre, ca să Te putem iubi din ce în ce mai mult și să Te lăudăm de-a pururi. Amin!