Premierul Olandei a scăpat cafeaua pe jos, apoi a șters cu mopul

Mark Rutte, în vârstă de 51 de ani, este primul ministru al Olandei din 2010. Recent, el a ajuns în atenția presei internaționale după o întâmplare care i-a adus simpatia întregii lumi.

La scurt timp după ce a intrat în sediul guvernului de la Amsterdam, Mark Rutte, a scăpat paharul cu cafea pe care îl ținea în mână, iar lichidul s-a împrăștiat pe podea.

Deși ar fi putut să ignore mizeria făcută sau să cheme un angajat de la curățenie, premierul a cerut un mop și a rezolvat singur problema. Cei din jur au fost, evident, uimiți să vadă un premier care dă cu mopul în clădirea guvernului.

La final, Mark Rutte a cerut și o cârpă pentru a curăța turnicheții, stropiți și ei cu cafea.

Gestul neașteptat a fost aplaudat de toți angajații guvernului care au fost martori la întâmplare.

Acum aproximativ un an, Rutte fusese fotografiat în timp ce își securiza bicicleta cu care mersese la Palatul Regal pentru a primi un nou mandat pentru formarea guvernului.

Cine este premierul Olandei

În vârstă de 51 de ani, Mark Rutte se află la cel de-al treilea mandat de premier în Olanda, după ce la ultimele alegeri a învins partidul anti-Islam al lui Geert Wilders.

Potrivit BBC, premierul olandez duce o viață modestă. Timp de o oră în fiecare săptămână el predă la o școală dintr-un cartier sărac din Haga.

Conduce o mașină la mâna a doua și folosește un telefon mobil vechi Nokia. Dă vina pe degetele sale mari și spune că din cauza lor nu poate folosi un smartphone.

Chiar și acum, continuă să trăiască într-un apartament pe care l-a cumpărat după ce și-a obținut licența în istorie la prestigioasa Universitate Leiden, în anul 1992.

Aproape în fiecare săptămână premierul olandez Mark Rutte ia cina alături de mama sa, în vârstă de peste 90 de ani, la un restaurant indonezian din capitală.

Premierul Olandei este singur și nu are copii.