O românca a obtinut rezultate exceptionale, iar elevii ei au intrat chiar si la Harvard. De ce e decis sa plece din invatamantul romanesc

Manuela Prajea, o profesoară de matematică inclusă în topul celor mai buni profesori din lume în 2016, a hotărât să plece din România în țara tuturor posibilităților, cum este descrisă adesea America.

Până acum două luni, Manuela Prajea preda matematica elevilor Colegiului Naţional Traian din Drobeta-Turnu Severin și avea încredere în metoda ei de lucru, perfecționată în cei 28 de ani de când este profesoară, conform Ziarul Financiar.

Abordarea diferită a uneia dintre cele mai grele materii din programa de învățământ le-a adus Manuelei și elevilor ei numeroase premii și recunoaștere la nivel național și internațional.

„Mi-am pregătit elevii pentru a excela la mate­ma­tică prin participarea şi câştigarea compe­ti­ţi­ilor de profil şi i-am a­jutat să ia note foarte mari la examene, ceea ce le-a permis unora să fie acceptaţi la universităţi precum Harvard sau Princeton“, a declarat Manuela Prajea.

Profesoara a creat un program de predare bazat pe creativitate

Aceasta a creat un proiect pe cont propriu, Cuceritorii Spaţiului, un program STEM (Ştiinţă, Tehnologie, Inginerie şi Mate­matică), în afara orelor de studiu, bazat „noţiuni de ultimă oră din mediul de afaceri,

industrie, medicină sau ştiinţă“ pe care l-a integrat în cursurile ei de matematică pentru a le captiva atenția elevilor şi pentru a-i ajuta să înțeleagă latura practică a matematicii, după cum a explicat profesoara.

„Metodele mele se concentrau mereu pe dezvoltarea gândirii, pe raţionament şi creativitate, nu pe urmărirea unor soluţii date sau pe repetarea unor concepte teoretice.

Am împărtăşit aceste idei în 40 de cărţi de cursuri, dar şi ca vorbitor în cadrul conferinţelor TEDx“, a mai spus Manuela Prajea.

Datorită performanțelor ei, a fost inclusă pe lista celor mai buni 50 de profesori din lume în cadrul premiului Global Teacher Prize, devenind singurul profesor român care a primit acest premiu.

Din Mehedinți a ajuns să predea la liceu din California de Nord