Ministrul Teodorovici propune ca romanii din strainatate sa aiba un singur permis de munca, pe o perioada limitata

Ministrul Eugen Teodorovici vine cu o propunere controversată: românii ar trebui să aibă drept limitat de lucru în străinătate, pe baza unui singur permis de muncă, valabil pe maxim 5 ani într-o anumită ţară.

”Iar văd știri că Teodorovici vrea să reformeze Europa. Nu domnule, permisul de muncă să fie același ca și timp în toate statele. Nu mai ai voie, după primul permis, să-ți reînnoiești dreptul de muncă, ca să fii obligat să migrezi în Europa.

Așa, dacă ajunge în Germania și tot primește drept de muncă, deci nu o să se întoarcă în veci în Croația, România de unde a plecat. Maxim 5 ani și, la revedere, să te duci în altă țară să îți cauți loc de muncă”, a explicat Teodorovici, relatează hotnews.ro.

“Eu am ridicat problema asta și la nivelul colegilor mei, miniștrii de finanțe din cadrul Uniunii Europene. Poate e mai restrictivă sau de altă natură această măsură, dar asta este.

Trebuie să învățăm la nivel european că, cu cât o zonă devine mai săracă, alta devine mai bogată, dar undeva lucrurile se rup.

Trebuie să fie cu adevărat acea coeziune socială, nu încarci și întărești partea de Vest și lași restul de Europă din fel de fel de condiții, în afară”, a mai spus ministrul Finanțelor.