Meghan Markle e incorigibilă. Iar a încălcat protocolul regal, de data aceasta jignind-o pe regină

Soția prințului Harry, Meghan Markle, mai are multe de învățat despre eticheta regală.

Dacă până să devină soție de prinț și ducesă îi puteau fi scuzate scăpările, ea venind și dintr-o cultură mai libertină, cea americană, acum nu mai are nicio scuză. Iar ca să gafezi față de regină e cu atât mai grav.

Asta, mai cu seamă că Meghan se bucură de prețuirea reginei, cu care recent a mers și într-un turneu, o onoare de care puțini din familia regală s-au bucurat, mai cu seamă nou-intrații în acest cerc exclusivist.

Cele două au fost fotografiate vorbind și râzând împreună, ceea ce pentru Meghan înseamnă multe puncte câștigate. Câteva dintre aceste puncte ar putea fi însă pierdute după recenta sa gafă.

I-a întors spatele reginei

Concret, ducesa de Sussex a fost surprinsă întorcându-i reginei spatele, deși se aflau în același cerc. Gestul, deși nu poate fi scuzat, a survenit cel mai probabil pentru că Meghan a fost distrasă de prințul Harry, care i s-a adresat.

Însă nici chiar într-o astfel de situație Meghan nu avea voie să fie nepoliticoasă cu regina.

Deși pe site-ul monarhiei britanice se stipulează faptul că ”nu există reguli de conduită obligatorii la întâlnirile cu regina”, a nu-i întoarce spatele e o regulă nescrisă, cunoscută de toată lumea. Rămâne de văzut dacă regina o va taxa sau nu pentru acest gest.

Reguli pe care Meghan trebuie să le respecte, atunci când o întâlnește pe regină

Alte reguli pe care Meghan trebuie să le respecte sunt să nu înceapă să mănânce înaintea reginei, atunci când se află la masă împreună, să vorbească cu monarhul doar atunci când acesta i se adresează întâi și întotdeauna să vină mai devreme la întâlnirile cu ea.

Apoi, nu are voie sub nicio formă să o atingă pe regina Elisabeta, în afara strângerii protocolare de mâini.

E de notorietate faptul că tot o americancă, fosta prima doamnă din SUA, Michelle Obama, a încălcat acest protocol în 2009, când a pus prietenește brațul pe umerii reginei, în timpul unei vizite oficiale la Palatul Buckingham.