Medicii au făcut un anunţ despre starea medicală a Simonei Halep. Ce tratament urmează numărul 1 WTA

După abandonul de la Beijing, Simona Halep a efectuat un RMN, care a arătat că sportiva noastră are hernie de disc.

S-a vorbit de o posibilă operaţie, care ar putea să o scoată din circuit 6 luni. Halep a anunţat imediat că nu ia în calcul o intervenţie chirurgicală şi a dat asigurări că nu va lipsi de la Turneul Campioanelor.

“Mă duc sigur la Turneul Campioanelor. Cea mai importantă e sănătatea, dar nu se pune problema de operaţie. Am luat o săptămână de pauză şi apoi mă voi concentra pentru Singapore. Vreau să merg acolo şi să câştig meciuri”, a explicat Halep.

Halep se recupează în această perioadă la o clinică unde face sesiuni de gimnastică medicală şi de fizioterapie.

“Hernia de disc este una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni de natură neurologică, dar și cea mai frecventă afecțiune a coloanei.

Tratamentele noastre de recuperare prezintă îmbunătățiri foarte mari asupra pacienților nostri. Simona Halep se recuperează cu gimnastică medicală și fizioterapie și ne așteptăm să revină în formă pe teren în cel mai scurt timp!”, e mesajul postat pe reţelele de socializare de clinica unde se recuperează Simona.

“Hernia de disc reprezintă o afecțiune asociată coloanei vertebrale. Coloana vertebrală este structura articulară osoasă, de formă unui tub care se desfășoară de la baza craniului până la structura bazinului, localizată posterior-median.

Coloana vertebrală este alcătuită din 33-34 de vertebre suprapuse, care poartă nume specifice, în funcție de localizare: vertebre cervicale, toracice, lombare, sacrale sau coccigiene. Vertebrele alcătuiesc un canal în care se află măduva spinării, iar între vertebre sunt dispuse discuri cartilaginoase.

Fiecare dintre discurile intervertebrale sunt formate dintr-un nucleu pulpos și fluid. Patologia herniei de disc este descrisă prin ieșirea nucleului pulpos din componentă discului intervertebral și pătrunderea lui în canalul medular.

Canalul medular (rahidian) este canalul din interiorul coloanei vertebrale, în care se găsește măduva spinării. Pătrunderea nucleului pulpos în canalul rahidian determina presiunea rădăcinilor nervoase, ceea ce declanșează simptome specifice, precum durerea.

Hernia lombară este cel mai des întâlnită formă de hernie de disc și afectează zona inferioară (lombară) a spatelui”, explică medicii de la clinica Kinetic, care se ocupă de recuperarea Simonei Halep.

Simona Halep a ajuns la săptămâna cu numărul 49 în fruntea clasamentului WTA. Avantajul ei a scăzut de la 2.451 la 931 de puncte faţă de jucătoarea de pe locul al doilea, daneza Caroline Wozniacki, după China Open.