Exemplu de români cinstiți! Au salariul minim pe economie, dar când au găsit o pungă plină de bani pe o bancă, nu au stat pe gânduri: „Așa am fost învățați. Să nu ne bucurăm de bani nemunciți”

Florica Bosie are 43 de ani și este îngrijitoare la Liceul Agricol din Buzău. Soțul său lucrează la întreținere, la un alt liceu din oraș.

Au salariul minim pe economie, doi copii la liceu, cu gând de facultate, însă nevoia de bani nu i-a făcut să-și încalce principiile.

Soții Bosie și băiatul lor de 17 ani au găsit o pungă cu bani pe o bancă din Buzău. Deși nu au avut în mână niciodată o sumă atât de mare, aproape 30.000 de lei, oamenilor nu le-a trecut nici o secundă prin gând să ia banii.

Buzoianca a povestit pentru Libertatea cum a dat peste punga cu bani, ziua în amiaza mare.

Soțul și băiatul au venit să o ia de la serviciu și, pentru că aveau de așteptat până să rezolve o problemă, și-au luat ceva de mâncare și s-au așezat pe o bancă.

„Pe aceeași bancă mai erau două grupuri de tineri. La un moment dat, un grup de fete a luat-o într-o parte, grupul de băieți în cealaltă parte. Am văzut că pe bancă a rămas o sacoșă. După cum arăta, am crezut că e vorba de o pungă mare de cafea”, povestește buzoianca.

Băiatul său a alergat după tineri crezând că ei au uitat sacoșa.

„Tinerii au spus că nu e a lor. Atunci, băiatul s-a întors și am zis să vedem ce e înăuntru. Am rămas șocați, muți de uimire, când am văzut teancul de bani. Era și o chitanță acolo cu numele unei femei”, continuă Florica Bosie.

Femeia care i-a pierdut era disperată. „Nu se mai aștepta să-i găsească”

Nu i-a trecut prin cap nici o secundă să ia banii. Cu frică de Dumnezeu și gândindu-se că cineva plânge după ei, femeia a mers direct la Poliție.

„Era un teanc gros de bani. Erau de 50, de 100, de 200. Așa am fost învățați. Să nu ne bucurăm de bani nemunciți. Minunea a făcut ca la scurt timp și cea care a pierdut banii să sune la Poliție”.

Buzoianca povestește că întâlnirea cu femeia care a pierdut banii a fost de-a dreptul emoționantă.

„Era disperată. Plângea, se consuma… Spunea că a vândut un apartament, iar banii ăștia îi mai avea să-și plătească niște datorii. Cred că nu se mai aștepta să-i găsească”, mai spune Florica Bosie.

Se simte împăcată și se bucură că a putut face o faptă bună.

„N-am văzut atâția bani niciodată, dar mie bani nemunciți nu-mi trebuie!”