Cum arata vila Simonei Halep. Nu există constănțean care să nu o știe, a costat 600.000 de euro

Vila Simonei Halep, construită după Casa Albă. Cu o avere de 26.081.792$, adunată în 12 ani de evoluții mărețe pe terenurile din circuitul profesionist, dintre care suma de 5.345.777$ a fost câștigată doar în 2018, jucătoarea de tenis Simona Halep (26 ani, 1 WTA) nu-și face griji pentru ziua de mâine.

Atent sfătuită pe tărâm financiar, campioana de la Roland Garros investește în tot mai multe proprietăți banii strânși cu racheta de tenis. Halep are bunuri de mare valoare atât și la munte, dar și la mare, în Constanța natală.

Acasă, ”Simo” și-a ridicat o vilă impunătoare, pe strada Chiliei din Constanța.

Imobilul tronează la doi pași de strada Bibescu Vodă, pe care se află casa bunicilor din partea tatălui (pe linie paternă, mai trăiește doar bunica Simona, cea care au crescut-o și căreia Simona îi poartă numele).

Aproape de salină și de poliție

Casa Simonei este obiectiv turistic în localitate. Nu există constănțean care să nu știe unde stă familia Halep. În zonă se află Facultatea de Științe Economice (Universitatea Ovidius – Constanța), Centrul de Recuperare Salina Marea Neagră, dar este la o aruncătură de băț și de sediul poliției. Strada nu este nicicum una rezidențială.

Adună și specimene de la periferia societății. ”Vecine, vecine, n-ai o țigară? Sau măcar niște bani!”, m-a abordat, insistent, un domn cu vorbă împleticită, nesocotind faptul că atunci era prima oară când ne vedem.

Specialiștii consultați de ”Libertatea” susțin că vila Simonei prezintă o arhitectură interesantă, care se deosebește cu specificul zonei.

Din față, palatul Simonei Halep seamănă izbitor cu Casa Albă, care adăpostește familia aflată în fruntea Statelor Unite ale Americii. De fapt, este o copie în miniatură, începând cu coloanele din față și terminând cu forma geometrică din ”frunte”, un triunghi specific celei mai cunoscute clădiri din SUA.

În cazul Simonei, construcția a început în 2015, iar în toamna anului 2016, când a fost vizitată de ”Libertatea”, casa Simonei era în plină construcție. Între timp, șantierul s-a terminat, lăsând locul unui edificiu semeț.

Locuinţa este de tipul D+P+1 (Simona mai deţine o suprafaţă de teren în municipiul Constanţa, în zona Spitalului Militar, dobândit după ce sportiva a primit titlul de Cetăţean de onoare al Constanţei.

Terenul din această zonă are suprafaţa de 480,79 mp). La fel ca și la ”Casa Albă”, proprietatea Simonei este înconjurată de un covor de iarbă precum cel de la Wimbledon, unde Halep va evlua în perioada 2-15 iulie.

”Hanul” avea priză

În Constanța, Simona n-are doar o casă care se învârte după soare. În centrul orașului, Simona și-a deschis o cafenea. Barul nu scoate însă prea mulți bani și a fost preluat de la o persoană executată de bancă, spun cunoscuții.

Simbolul ”SH” a împânzit buricul Constanței, dar nu prinde precum o făcea ”hanul” de dinainte. Despre ce este vorba? Înainte să stea pe milioane de euro, familia Halep avea un restaurant, denumit ”Ha’lep”, ”hanlep” pentru cunoscători.

Unitatea a fost închisă, spre dezamăgirea celor care lucrează în vecinătate și care mergeau acolo să mănânce.