Cum alegi vopseaua de păr în funcție de culoarea pielii

A te decide între a fi blondă, brunetă sau roșcată este deja destul de dificil, chiar fără a lua în considerare întregul spectru de culori existent între acest nuanțe. Și totuși, trebuie să te gândești ce vopsea de păr alegi și cum ți se vor potrivi ție și tenului tău acele culori.

Mai departe îți vom arăta cum să determini rapid care este nuanța pielii tale, ce culori de păr funcționează bine cu ea și ce nuanță de vopsea de păr să alegi pentru ca părul să îți accentueze aspectul și să te facă să pari revitalizată.

Ia în considerare nuanța pielii. În general vorbind, nuanța pielii este, cel mai probabil, palidă, medie, măslinie sau întunecată. Acest lucru ar trebui să fie destul de evident, dar de ajutor în alegerea unei culori a părului.

Descoperă tonul pielii. Indiferent de nuanța pielii, trebuie să determini tonul pielii: cald, rece sau neutru. Înainte de a testa tonul pielii, asigură-te că utilizezi lumină naturală, deoarece lumina artificială poate schimba aspectul pielii, în funcție de ușoara schimbare de culoare cauzată de diferite tipuri de becuri.

Următorul pas este să porți o cămașă albă și să stai în fața oglinzii. Uită-te la venele din partea inferioară a încheieturii mâinii pentru a determina tonul. Dacă vene sunt predominant albastru-violet, ai tonuri reci. Dacă sunt în principal verzi, aveți tonuri calde și, dacă acestea sunt o combinație între cele două, ai ton neutru.

Dacă ai subtilități neutre, felicitări! Oricare dintre culorile de vopsea de păr pe care le descriem mai jos ar trebui să arate bine pe tine. Dacă ai tonuri reci sau calde, continuă să citești pentru a afla care nuanțe funcționează cel mai bine pentru tine și de ce.

Blond cenușiu

Blondul cenușiu, care include nuanțe precum platină, gheață, argintiu sau șampanie, arată grozav pe cei care au pielea rece cu tonuri calde.

Nuanța ușor albastră din aceste culori va contracara roșul din piele. Dacă decizi să folosești una dintre aceste nuanțe ca vopsea de păr, asigură-te că utilizezi un șampon și un balsam mov pentru a împiedica culoarea să se îngălbenească.

Blond cald

Dacă ai o piele echilibrată, rece, cu tonuri albastre, mergi către o vopsea de păr de un blond puțin mai cald, alegând auriul, caramelul, chihlimbarul, mierea sau untul de nuci pentru nuanța ta.

Un blond miere sau caramel este, de asemenea, o alegere bună pentru cele cu piele măslinie și ton neutru. Dacă ai subtilități foarte calde, vei vrea să eviți un blond călduros, deoarece prea mult galben te poate face să arăți pământie.

Șaten rece

Nuanțe reci de maro, cum ar fi castanul, mocha, ciocolata neagră și castaniul întunecat merg excelent cu cele care au pielea în tonuri calde.

Șaten cald

Alege o nuanță de vopsea de păr caldă maro ca maro auriu, miere, chihlimbar, mahon sau scorțișoară dacă ai o piele medie cu tonuri calde.

Roșu rece

Roșcatul rece include castaniu, vișiniu sau roșu adevărat, care vor arăta grozav pe cele cu piele rece, cu nuanțe roșiatice. Dacă ai piele mai închisă la culoare, optează pentru un roșu aprins, deoarece tonurile roșii mai calde îți vor face pielea să pară verzuie sau bolnavă.

Roșu cald

Dacă ai tonuri neutre ale pielii sau tonuri albastre în piele normală, vopsea de păr roșu cald este pentru tine. Alege favoritul din nuanțe de blond căpșune, chihlimbar, cupru sau rugină.

Negru rece

Negru rece pentru păr, cum ar fi espresso, lemn dulce, albastru-negru sau negru adevărat, vor arăta grozav pe cei cu tonuri calde. Dacă ești măslinie sau cu ten normal, contrastul va șterge subtilitățile gălbui și îți va oferi un aspect de păpușă de porțelan. Dacă ai o piele mai închisă la culoare, poți purta nuanțe reci negre de vopsea de păr oricum.

Negru cald

Dacă îți plac nuanțele calde de negru, cum ar fi mocha întunecată, cacao sau maro-negru, asigură-te că ai tonuri reci în piele. Dacă aveți piele mai închisă la culoare, poți utiliza și o nuanță de vopsea de păr mocha sau cacao pentru a încălzi lucrurile, indiferent de tonul pe care îl ai.