Cinci greșeli prin care atragi energia negativă în viața ta

Atunci când ți se pare că ai parte numai de evenimente neplăcute și necazuri în viața ta, este posibil ca energia negativă pe care o atragi să fie de vină.

Dar ce este energia negativă? Probabil ți s-a întâmplat de multe ori să simți că anumite locuri sau persoane îți oferă o stare de bine și de calm, fără să știi exact de ce.

De asemenea, la polul opus se află starea neplăcută pe care o poți avea în anumite locuri sau în prezența unor persoane pe care abia le-ai cunoscut sau pe care le știi de multă vreme, fără să aibă o legătură cu comportamentul acestora.

De multe ori numim intuiție astfel de vibrații pe care le simțim la tot pasul. Chiar dacă nu conștientizăm, emitem și receptăm energia a tot ceea ce ne înconjoară. Iar fără să vrei, poți deveni un magnet pentru energiile negative. Iată câteva greșeli prin care le atragi:

Ești pesimistă

Gândurile negative pe care le ai constant pot transforma chiar și cele mai frumoase experiențe într-unele cu impact negativ.

Pesimismul te împriedică să te bucuri cu adevărat de viață și te transformă într-un magnet pentru evenimente neplăcute. Încearcă să conștientizezi ceea ce gândești și să elimini gândurile pesimiste. O abordare pozitivă atrage energie pozitivă.

Îi învinovățești pe ceilalți

Un pas important care te va ajuta să elimini energia negativă care te înconjoară este acela de a conștientiza că viața ta îți aparține, cu reușite, eșecuri, realizări și dificultăți.

Atunci când îi învinovățești pe cei din jurul tău pentru tot ceea ce nu merge bine și pentru toate lucrurile neplăcute care ți se întâmplă nu faci altceva decât să cedezi controlul asupra vieții tale. Iar dacă nu deții controlul, nu te poți aștepta ca lucrurile să se întâmple așa cum ai vrea tu.

Ești exagerat de critică

Un alt obicei prin care atragi energia negativă este atitudinea critică față de ceilalți.

Atunci când vezi numai părțile negative ale celor din jurul tău, când îi judeci și spui lucruri care îi rănesc, le provoci emoții negative care se răsfrâng apoi asupra ta.

În practica budistă, karma reprezintă suma tuturor acțiunilor unei persoane care se reîntorc la un moment dat asupra sa. Orice acțiune are o urmare, iar emoțiile negative pe care le provoci altora se vor întoarce asupra ta sub forma energiei negative.

Petreci timp cu oameni negativiști

Simți că o persoană din anturajul tău îți dă o stare neplăcută prin atitudinea negativistă sau comportament? Un pas important pe care trebuie să-l faci este de a conștientiza că poți selecta persoanele cu care interacționezi.

Evită să petreci prea mult timp în preajma celor cu o atitudine negativă pentru că poți împrumuta din energia pe care o emană.

Ești dezorganizată

O organizare mai bună îți permite să elimi acea stare permanentă de grabă, agitație și nervozitate care te poate împiedica să te bucuri așa cum trebuie de viață.

Când ești mereu sub presiune și ai multe de realizat într-un timp scurt poate fi foarte ușor să observi numai lucrurile negative care se întâmplă în jurul tău.

În loc să fii recunoscătoare pentru ceea ce ai sau ceea ce ai realizat, mintea ta va fi ocupată numai cu ceea ce nu ai reușit să faci. Iar toate acestea îți aduc gânduri pesimiste și atrag energia negativă.