Bijuteria de care regina Elisabeta nu s-a mai despărțit de 70 de ani. E atât de frumoasă, dar și mai frumoasă e povestea din spatele ei

Colecția de bijuterii a reginei Elisabeta e una impresionantă și întotdeauna a trezit interes nu doar din partea ”supușilor” ei, ci din partea întregii lumi. Cuprinde smaralde, rubine, diamante și tot ce ți-ai putea imagina, în toate culorile Pământului.

Iar regina a știut întotdeaună să-și poarte bijuteriile într-un mod demn, dar care niciodată nu a jignit interlocutorul. În funcție de ocazie, a purtat tiară, perle, diamante, niciodată cu opulență. Însă bijuteria de care nu s-a despărțit niciodată în 70 de ani e inelul ei de logodnă.

Și cum în noiembrie 2017 monarhul și prințul consort Philip au sărbătorit nunta de platină, cu siguranță aceasta este cea mai purtată bijuterie a reginei.

Cu un diamant de trei carate, solitar, în mijloc, flancat de fiecare parte de patru diamante mai mici, inelul de logodnă al reginei este o piesă de o eleganță ce nu se va demoda niciodată. Mai fascinantă decât inelul în sine nu e decât povestea din spatele lui.

Origini rusești

Legenda spune că țarul Nicolae al II-lea și țarina Alexandra a Rusiei au dat nepoatei lor, prințesa Alice de Battenberg, când aceasta s-a căsătorit cu prințul Andrew al Greciei, o tiară de diamante.

Când singurul fiu al acesteia, Philip, a vrut să se căsătorească cu (pe atunci) prințesa Elisabeta, viitoarea regină, acesta a creat un inel folosindu-se de pietre din această tiară.

Și se pare că prințul Philip s-a implicat personal în designul inelului. În 1947 i-a oferit inelul reginei, iar de atunci aceasta nu l-a mai scos de pe deget decât o dată, pentru a fi micșorat (chiar la început, când i-a fost oferit).

Împreună cu verigheta din aur galez, acesta este purtat zi de zi de regină, care le folosește inclusiv pentru a transmite discret mesaje personalului său. Când începe să-și răsucească unul dintre inele pe deget, atunci personalul său știe că regina e gata să se retragă de la evenimentul sau întâlnirea la care participă.