Bărbatul care a deschis un proces pentru a-și micșora vârsta cu 20 de ani. E nemulțumit că nu are succes la femei

Un pensionar olandez și-a contestat în instanță propria vârstă, pe care vrea să o micșoreze pentru a avea mai mult succes la femei, scrie BBC News. Bărbatul în vârstă de 69 de ani vrea ca actele sale de identitate să arate că este mai tânăr cu 20 de ani.

Emile Ratelband s-a născut pe 11 martie 1949. Însă el își dorește ca în buletinul său să fie trecută o nouă dată de naștere: 11 martie 1969.

„Îți poți schimba numele. Îți poți schimba sexul. De ce nu și vârsta”, a declarat bărbatul.

Bărbatul a deschis un proces în instanță, iar judecătorii se vor pronunța în acest caz peste 4 săptămâni. Judecătorii sunt sceptici și spun că nu există nicio cale legală prin care o persoană să își poată schimba data nașterii.

Însă Ratelband spune că se simte discriminat din cauza vârstei sale și că acest lucru i-a afectat șansele de angajare, precum și succesul la femei pe aplicația de dating Tinder.

„Mă simt limitat dacă am 69 de ani. Dacă aș avea 49 de ani, atunci aș putea cumpăra o casă nouă, aș putea conduce o altă mașină, aș putea avea mai mult de muncă”, afirmă el.

„Când intru pe Tinder și scriu că am 69 de ani nu primesc niciun răspuns. Dacă aș avea 49 de ani, cu fața pe care o am, aș fi într-o poziție privilegiată”, mai adaugă olandezul.

Emile Ratelband spune că medicii săi i-au confirmat că are corpul unui bărbat de 45 de ani și se descrie drept un „zeu tânăr”. Bărbatul este chiar de acord să renunțe la pensie, dacă va primi dreptul de a-și modifica vârsta.