Anastasia Lazariuc ne dezvăluie ce aliment o ajută să se mențină tânără și suplă la 63 de ani: „Nu am ținut niciodată dietă, dar am întotdeauna în frigider…”

Anastasia Lazariuc arată extraordinar la 63 de ani, iar secretul siluetei și tinereții ei e un aliment ieftin și ușor de găsit.

Artista acordă o atenţie sporită alimentaţiei şi se pare că datorită morcovilor, vedeta se menţine tânără şi frumoasă. Din frigiderul solistei nu lipsesc aceste radăcinoase, indiferent de anotimp.

„Dietă nu am ţinut niciodată. Post, da. Aşa m-a învăţat mama. Eu nu am reuşit să ţin cap-coadă un post. Dar când vreau să mai slăbesc, asta fac.

Pe vremuri, când era Ileana la mine şi deschidea frigiderul, cădeau morcovii şi îmi striga că nu are ce să mănânce la mine. Acum se întâmpla asta când mă duc eu la ea şi deschid frigiderul”, a mărturisit Anastasia Lazariuc la o emisiune TV.

Beneficiile morcovilor

1. Aport de vitamina A (beta caroten), care este folosită pentru asigurarea integrităţii mucoaselor şi tegumentelor şi pentru o bună funcţionare a vederii. La nivelul retinei, vitamina A se transformă în rodopsină, un pigment care ajută la îmbunătăţirea vederii nocturne, protejează împotriva degenerescenţei maculare şi a cataractei.

2. Prin aportul de fibre ajută la curăţarea optimă a colonului (3 grame de fibre/ 100 g de morcov crud).

3. Aport de vitamina K – rol în reglarea coagulării şi a circulaţiei sangvine, alături de un efect protector de tip cardiovascular anti-aterosclerotic.

4. Conţine acid folic, esenţial în creşterea şi dezvoltarea optimă neurologică a bebeluşilor şi copiilor.

5. Consumat crud este o sursă importantă de vitamina C, cu rol anti-oxidant şi de creştere a imunităţii.

6. Morcovii conţin potasiu, care ajută la echilibrarea nivelului de sodiu, asociat cu hipertensiunea şi ţin presiunea sângelui sub control.

7. Studiile arată că morcovii reduc riscul apariţiei cancerului de plămâni, mamar şi de colon cu până la o treime datorită conţinutului de falcarinol, un pesticid natural din componenţa acestora.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *