3 sfaturi pentru cultivarea căpșunilor – iată cum obțineți recolte bogate în fiecare an

Căpșunul este una dintre cele mai iubite plante de cultură. Însă doar unii grădinari reușesc să obțină recolte bogate. Unele persoane dețin câmpuri întregi de căpșuni, dar culeg puține fructe. Oare cum poate fi crescută recolta de căpșuni?

Acest truc permite rezolvarea concomitentă a două probleme: eliminarea buruienilor, care fură apa de la plantele de cultură și menținerea umidității solului.

Înainte de a întinde pelicula, solul dintre rândurile de căpșuni trebuie afânat. Îndepărtați-o la sfârșitul lunii august. Persoanele, care au utilizat această metodă, afirmă că recolta crește cu 50-60%.

Pentru ca fructele să crească în greutate și să capete o culoare mai intensă, trebuie să îndepărtați 1/3 sau chiar jumătate din frunzele fiecărei tufe cu 7-10 zile înainte de începerea coacerii fructelor.

De principiu, se taie cele care umbresc fructele, împiedicând accesul razelor solare. Dacă se află sub razele directe ale soarelui, ele se coc mult mai repede și practic nu se alterează.

Acesta este cel mai simplu lucru dintre cele care pot fi făcute pentru creșterea recoltei, însă deseori grădinarii procedează altfel: udă căpșunii doar cât aceștia rodesc. Iar după ce culeg fructele, ei uită de plantație. Și chiar aici se ascunde principala greșeală!

Pentru că aceste plante încep să elibereze mugurașii florilor din următorul an pe la mijlocul verii.

Dacă ele nu sunt irigate, numărul mugurașilor este foarte mic și, drept consecință, recolta din următorul an este săracă. De aceea, nu vă leneviți și udați căpșunii până la sfârșitul lunii august — măcar o dată la 2 săptămâni.

Spor la grădinărit!