12 legi ale karmei care iti pot schimba viata

Ce este Karma? Karma este cuvantul din sanscrita pentru actiune. Este echivalentul legii lui Newton: fiecare actiune trebuie sa aiba o reactie.

Cand vorbim, gandim, sau actionam, initiam o forta care va reactiona. Aceasta forta care se intoarce poate fi modificata, schimbata, suspendata, dar majoritatea oamenilor nu o vor putea eradica.

Aceasta lege tip cauza si efect nu este o pedeapsa, ci pur si simplu are scop de a ne invata.

O persoana nu poate scapa de consecintele actiunilor lui sau ei, dar va suferi de pe urma lor doar daca a actionat in asa fel incat sa sufere din cauza lor. Ignorarea acestei legi nu este o cursa, indiferent daca e vorba de legi inventate de oameni sau legi universale.

Acum ca intelegem ce este karma, iata cele 12 legi ale karmei, care iti vor schimba viata.

Legea #1: Ce sadesti acum, vei culege mai tarziu.

Explicatia simpla a Marii Legi: gandurile si actiunile noastre au consecinte, bune sau rele. Daca dorim pace, dragoste, armonie, prosperitate, trebuie sa fim dispusi sa ne purtam ca atare.

Este legea cauzei si efectului, care ne spune ca energia pe care o emitem in univers are o urmare, o consecinta, imediata sau nu.

Legea #2: Ceea ce ne dorim obtinem prin participare.

Viata din jurul nostru a fost creata de intentiile unei persoane. Asa cum facem parte din Univers, intentiile noastre determina evolutia creatiei acesteia.

Pentru ca cele din jurul nostru devin o parte din noi, este datoria noastra sa ne asiguram ca imprejurarile noastre sunt potrivite pentru ceea ce ne dorim sa realizam.

Legea #3: Refuzul de a accepta ca unele lucruri sunt asa cum sunt.

Acceptarea unor lucruri este o virtute aproape universala in multe credinte. Explicat foarte simplu, trebuie sa acceptam circumstantele in care ne aflam inainte de a putea sa le schimbam.

Pentru ca ne concentram pe lucrurile negative, in loc sa incercam sa le schimbam, nu obtinem nimic, de fapt.

Legea #4: Cresterea noastra ca oameni este mai importanta decat orice circumstanta in care ne aflam.

Singurul lucru pe care il putem controla suntem noi insine. Actiunea sau lipsa actiunii vis-a-vis de propria dezvoltare va avea consecinte pozitive sau negative in vietile noastre. Schimbarea adevarata in bine are loc atunci cand suntem dedicati schimbarii.

Legea #5: Vietile noastre sunt rezultatul actiunilor noastre, si a nimic altceva.

Cand exista agitatie in viata ta, exista agitatie si in inima ta. Daca vrei sa iti schimb viata, trebuie sa iti schimbi ceea ce simti in inima, si mediul inconjurator.

Legea #6: Totul din Univers este legat, fie el mic, fie mare.

Trecutul, prezentul si viitorul sunt toate legate. Ca atare, trebuie sa muncim daca dorim sa schimbam aceste lucruri, daca ne dorim altceva pentru viata noastra. Nici un pas nu este mai important decat altul, si rezultatul este cel mai important.

Legea #7: Nu ne putem concentra pe mai mult de un singur lucru.

Despre cresterea noastra spirituala: nu putem avea fapte negative sau ganduri negative, dar sa speram ca vom creste spiritual.

Legea #8: Trebuie sa ne demonstram umilitatea pentru a ne demonstra bunele intentii.

Mai simplu spus: ceea ce spunem trebuie sa se regaseasca in faptele noastre. Umilitatea este o virtute doar daca exista loc si pentru altii in sufletul nostru.

Daca o natura umila, cresterea spirituala este imposibila.

Legea #9: Istoria se repeta daca nu este schimbata.

O dorinta constienta de schimbare este singura metoda de a corecta erorile din trecut. Istoria se va repeta la nesfarsit daca nu facem ceva constructiv pentru a evita acest lucru.

Legea #10: Prezentul este tot ce avem.

Daca ne uitam spre trecut cu regret, sau spre viitor fara sens, ne furam posibilitatile din prezent. Gandurile vechi si comportamentele proaste afecteaza sansa din prezent pentru dezvoltare personala.

Legea #11: Nimic de valoare nu este creat fara rabdare.

Munca nu poate fi evitata prin visat cu ochii deschisi. Recompensele noastre se obtin prin rabdare si persistenta, nu prin altceva. Recompensele nu sunt destinatia, ci mai degraba bucuria ca ceea ce am obtinut a fost castigat prin munca cinstita.

Legea #12: Cea mai buna recompensa este cea care contribuie si la binele altora.

Rezultatul oricarui lucru pe care il facem nu are nici o valoare daca nu lasa nimic bun in urma. Energia si intentiile noastre sunt componente importante care determina semnificatia unui rezultat.

In mod ideal, dragostea si pasiunea ar trebui sa intruchipeze motivatiile pentru care facem ceva, pentru binele tuturor, nu doar al nostru.