Invata sa elimini din viata ta oamenii care nu te apreciaza si te trag in jos

Exista milioane de oameni in intreaga lume, dar nimeni nu este perfect. Toata lumea are fie obiceiuri daunatoare, fie unele caracteristici neplacute ale caracterului si asa mai departe.

Si baza prieteniei este sa inveti sa accepti o persoana exact asa cum sunt.

Dar ar trebui sa stii ca, din pacate, exista oameni care iti otravesc viata, luandu-ti energia si buna dispozitia. S-ar putea sa sune crud, dar ar trebui sa stai departe de astfel de prieteni. Ar trebui sa inveti sa faci diferenta intre prietenii adevarati si cei falsi.

Astazi avem pentru tine cateva tipuri de persoane care sunt „toxice”.

Victima vesnica

Acesti oameni sunt intotdeauna prea emotionali si traiesc o drama vesnica, pe care ei si-au creat-o singuri. Ei doresc mereu sprijin si simpatie si niciodata nu vor sa faca nimic pentru a imbunatati situatia.

Judecatorul

Desigur, critica pozitiva este necesara pentru toata lumea. Ajuta la dezvoltarea de sine, iti ofera posibilitatea de a corecta greselile si experienta necesara pentru a le preveni in viitor. Dar exista un tip de oameni care sunt obisnuiti sa critice literalmente totul.

Judecata lor este peste tot. Ei isi dau intotdeauna cu parerea despre viata pe care o traiesti de la tinuta la prietenul tau.

Superficialul

Aceste persoane sunt cu adevarat indecise. Ei nu pot lua nici o decizie pe cont propriu, fie ca este un film pe care il veti viziona in seara asta, fie ca este o universitate pe care o vor urma.

Intrerupatorul

Acesti oameni enervanti nu te lasa sa spui nimic. Te intrerup tot timpul si isi dau mereu cu parerea in conversatie. Uneori se pare ca astfel de oameni au nevoie doar de cineva sa-i asculte, dar nu de un prieten.

Surclasatorul

Acesti oameni sunt intotdeauna cu un pas inaintea ta. Si, de regula, in mintea lor.

„Ai invatat o limba noua? Am invatat doua!” sau ceva de genul asta, dar ai inteles ce vreau sa spun.

Daca ai facut sau ai obtinut ceva, de care prietenul tau nu este interesat, atunci, bineinteles, vei obtine un sprijin. Dar intr-un alt caz, el iti va arata ca e mai bun decat tine.

Fata rea

Nu poti avea incredere in aceasta persoana. Desigur, puteti iesi impreuna o data pe an, dar, de regula, acesti oameni fac ceva, care poate fi inconfortabil pentru tine, doar pentru a se distra.

Miss Popularitate

Scopul ei principal in aceasta viata este sa fie cea mai stralucitoare stea, cel putin in oras.

Intotdeauna incearca sa fie perfecta si este o mare provocare pentru ea sa ceara ajutor. In plus, astfel de prieteni te contacteaza numai atunci cand au nevoie de ceva de la tine.

Cel care-i multumeste pe toti

Omul asta nu poate sa-ti dea un sfat, o critica pozitiva si asa ceva.

Intotdeauna iti spun ce vrei sa auzi.

Deci, niciodata nu ar trebui sa intrebi un astfel de prieten, de exemplu „Aceasta rochie mi se potriveste?” pentru ca, chiar daca nu ti se potriveste, iti spune ca arati perfect.

Cel ce tine scorul

Acest om isi va aminti intotdeauna de lucrurile pe care le-a facut pentru tine. Prietenii adevarati fac ceva pentru tine si nu cer nimic in schimb. Vor doar sa fii fericit.

Incearca sa iti imbunatatesti viata si starea de bine eliminand persoanele toxice din programul tau. E simplu!

1. Consoleaza-te cu gandul ca nu esti singura. Fiecare persoana din lume are in viata sa cel putin o astfel de persoana toxica. Ea poate fi un membru al familiei, un prieten, un asociat, un coleg, seful etc.

2. Constientizeaza ca pana nu vei reusi sa indepartezi persoanele toxice ele vor continua sa iti faca rau tie si vietii tale.

3. Cel mai important lucru pe care trebuie sa il retii este ca ai puterea sa opresti persoanele toxice. Fa acest lucru controlandu-ti propriile actiuni si reactii. Dupa cum probabil deja stii, nu poti controla actiunile celorlalti

4. Constientizeaza ca persoanele toxice iti pot afecta sanatatea, energia, starea de bine. Este important sa te indepartezi de persoanele toxice si sa te alaturi persoanelor pozitive, binevoitoare. Acestea sunt o binecuvantare in viata oricui.

Bazeaza-te pe instinctele tale, ele nu te insala niciodata. Antreneaza-te sa te distantezi de ceea ce iti face rau si sa mergi inspre ceea ce iti face bine.

Persoanele toxice sunt extrem de negativiste, obraznice, plangacioase, geloase, egoiste, rautacioase etc. Ele scot in evidenta toate partile negative ale naturii umane. Nu sunt greu de recunoscut.

Doar observa cum te simti cand esti in jurul unei astfel de persoane. Iti va fi usor. Vei simti imediat dureri de cap sau de stomac. Sau vei avea impresia ca o iei razna. Indentificarea este primul pas pentru a elimina pe cineva din viata ta.

5. O persoana devine toxica din cauza propriilor probleme. Uneori, aceste probleme pot presupune si afectiuni psihice. Accepta faptul ca modul de comportament al unei persoane toxice nu are nimic de-a face cu tine. In viata, fiecare dintre noi trebuie sa-si asume responsabilitatea pentru propriile actiuni.

Persoanele toxice arareori fac acest lucru. Ele au un obicei din a intoarce lucrurile astfel incat tu sa te simti vinovata.

6. Cel mai bun lucru pe care il poti face atunci ca ai de-a face cu o persoana toxica este sa te indepartezi si sa nu ii mai permiti sa te raneasca. Daca nu te poti indeparta fizic, incearca mental. Poti face acest lucru fiind indulgenta cu tine. Permite-ti sa te detasezi.

Este ceva ce faci pentru tine. Desi iti va lua ceva mai mult timp si efort la inceput, o data ce te-ai obisnuit, te va ajuta sa devii mai puternica.

7. Cand ai de-a face cu persoane toxice tine minte ca exercitiile iti sunt cele mai bune prietene. Ele elibereaza tensiunea psihica si ajuta corpul sa produca substante vindecatoare care iti repara corpul si te ajuta sa gandesti mai clar. Exercitiile incurajeaza si eliberarea de endorfine, hormoni care usureaza durerea si te fac sa te simti mai bine.

8. Dezvolta relatii de sprijin cu partenerul de viata, prietenii, familia, colegii. Vorbind cu persoanele carora le pasa de tine, te poate ajuta sa depasesti negativitatea persoanelor toxice.

Precum animalele sau copiii, putem simti instinctiv cand cineva este rau sau bine intentionat. Persoanele care ne iubesc se pricep sa recunoasca atunci cand suntem ranite. Ele sunt un scut puternic impotriva persoanelor toxice pentru ca ne pot oferi suport si sfaturi.